У Рівному не виключають, що Аміна Окуєва – жива (ФОТО)

Легенди і Міфи древнього Рівного

Нашим читачам подобаються блоги відомих рівнян. Сьогодні черговий допис Оксани Юрченко

(Усі фото – вибір редакції; підписи до фото теж – наші)

Світлина з профілю Оксани Юрченко у ФБ

Надя, Юля, Аміна…

Або не сотвори собі кумира

Особливостями людського мислення є те, що нас приваблює усе яскраве і незвичне. Обтяжені власними вадами та обмежені недоліками ми прагнемо доторкнутись до чогось світлого та ідеального. 

Людям важко зрозуміти, що  ідеалів не існує в принципі. І чим більш суперечливіша особистість тим більше в неї шансів залишити слід (чи то пак наслідити) в історії. 

В Одесі (і не лише) всі знають, що Окуєва -- ніяка не чеченка, а дочка представників Одеської богеми. Її справжнє ім'я Наталя Нікіфорова

Ідеальна вихователька дитячого садка може все життя присвятити дітям і запевняю, про неї ніхто і ніколи не почує, якщо лише вона не вчудить щось таке, що примусить про неї говорити.

Політична кар’єра більшості наших можновладців побудована на таких міфах і вигадках, що вони подекуди самі вже не відрізняють де правда, а де фантазія їх політтехнологів.  

Юля, приміром, це феномен. Варто віддати їй належне, яку кількість людей їй досі вдається дурити пустопорожніми популістичними, до скрипу в зубах, обіцянками. Вона започаткувала масу трендів в моді і політиці і як птиця Фенікс виринала з таким перепитій, з яких в нормальних країнах  її іменем би вже перестали називати дітей. 

Надя це взагалі анекдотичний випадок. Такої швидкості з якої летів недавній ідол з п’єдесталу не знало людство від часів Ісуса. Люди, які ще недавно ставили портрети мучениці собі на аватарки, воліють навіть про це не згадувати. Так зганьбитись треба або дуже хотіти або ваш варіант.

Сумка "Дольче Ґабана", в тон до сумки одяг, драматично підпалене поле. Типове -- постановочне фото Окуєвої

Історія Аміни, упокой її душу Алах ( якщо вона таки справді загинула) – це одна суцільна містифікація. Починаючи від того, що вродлива одеситка не має ні краплі чеченської крові. Ну ок, буває. Але її біографія, з численними білими плямами, так ретельно приховувалась і маскувалась ідеальними картинками ідеальної чеченки-борчині за волю одразу 2 народів, залишила масу питань без жодної відповіді. 

За що вона жила останні роки – історія тим більше мовчить. Я не так багато працюю в поліції і ще, можливо,  не надивилась на реальні фото вбитих людей. Однак навіть її посмертне фото у мене викликає сумніви, я відверто не вірю що це мертва людина, яка отримала кулю в голову. 

Єдине, що мене тішить що наша пропаганда нарешті почала працювати. Не так, як хотілось би, але хоч трохи.

Вважається, що міф про Окуєву є корисним, бо він гарний та антиросійський, а Наталя Нікіфорова... можливо проживе ще багато років

Розвінчувати міфі і легенди справа небезпечна. Якось в перукарні, ще коли був живим Білий я чула розмову про те, як він в молодості зґвалтував дівчину і яким бандитом насправді був по життю. Як довго відкуплювався від рідних і яка велика кількість людей його ненавиділа за ті риси характеру, які лягли в основу великої легенди про незручного патріота, вбитого владою. Про це тихцем говорила жінка, яка була його близькою подругою з дитинства. 

А про відомого усім рівнянам Червонія, краще Несенюка я точно не скажу. Попри всі його позитивні якості та цільність натури,  ще живі люди, які добре знають про усі його темні сторони душі і з чого він починав своє сходження до Олімпу. 

Оксана та Орест

Мій власний чоловік, глибокий знавець історії,  має наглість сумніватись навіть в постаті святого, для кожного українця, Бандери! І взагалі, Орест поминає за чаркою лише безіменних справжніх, на його думку, героїв, які тихо лягли в сирий український чорнозем без жодної згадки про них в підручниках історії. Схиляю голову перед радянськими пропагандистами. Давно ними вигадана страшилка-легенда ідеально вписалась в сучасні українські реалії і боюсь, що переживе всіх нас.

Тому, хто додумався перейменувати вулицю Московську на Бандери точно пам’ятник треба поставити. Сильний хід! 

До речі, де наш героїчний полковник Мамчур? Хтось чув про його подвиги на ниві оборони держави? Він живий? Чи в історії він лишиться раз і назавжди військовим, який без жодного пострілу під український гімн здав свою землю. 

Але ж як красиво…

Мене часто запитують, чи не перебільшую я часом в роботі здобутки патрульної поліції і для чого я це роблю. 

Звичайно. Людям потрібні легенди.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень