Поліція затримала, можливо, не того «Ушатого» (ФОТО)

«Ах, это – Вася! Ну, кто его не знает!?» (С)

Як відомо, перший заступник глави Національної поліції України - начальник кримінальної поліції Вадим Троян днями повідомив таке:

- У Києві затриманий один з фігурантів із кримінального світу, кримінальний авторитет Микола Ребешко на прізвисько «Ушатий».

 

Пізніше, в місцевій пресі з’явилися чутка, що нібито цей Ребешко-Ушатий став очільником "бурштинової мафії" на Рівненщині завдяки "тісній дружбі" з одним із генералів у прокуратурі.

Мовляв, цей неназваний генерал також просунув у крісло заступника обласної прокуратури і затриманого Андрія Боровика.

Натомість сайт «Моя земля моє Полісся» чомусь бездоказово стверджує, що призначення Боровика лобіювала «Радикальна партія», а про Ребешка каже, що він ніякий не кримінальний авторитет, а звичайний бурштинокопач. Наводиться така цитата:

Ну, який Коля кримінальний авторитет? Він звичайний чоловік, який хоча б раз у житті видобував бурштин. Скажіть краще, хто на Поліссі не видобуває бурштин? Кожен другий видобував, видобуває або буде видобувати. Давайте всіх будемо пакувати, тоді населення у Дубровиці зменшиться у десять разів.

Думка про те, що Микола Ребешко не міг бути «крупною рибою» останніми днями озвучувалася неодноразово, принаймні у соцмережах.

Журналісти наполегливо шукають хоча б якусь додаткову інформацію про «Ушатого» і знаходять достатньо несподівані речі.

Наприклад, виявлено посилання на статтю з сайту  «Преступная Россия», де йдеться про затримання у Києві реального кримінального авторитета на прізвисько «Ушатий». 

В Киеве задержан "вор в законе" Вася Ушатый

Подається і фото цього «Васі Ушатого»

"Вася Ушатий"

В центре Киева оперативниками за неповиновение законным требованиям сотрудников милиции был задержан 37-летний "вор в законе" Василий Русан, более известный по кличке Вася Ушатый.

Єдина проблема, що вказане повідомлення датоване січнем 2012 року і до наших подій воно, на перший погляд, стосунку мати ніяк не може, хоча…

Якщо поліція свідомо назвала прізвище Ребешко, аби когось дезорієнтувати, то, можливо затриманого днями «Ушатого» звали все таки не Микола, а… Вася?

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень