Тренер має – піти. Команда – залишитися.

Позиція Наглядової ради ФК «Верес»

Будь-яка проблема подібна на айсберг. Є надводна частина, яку бачать всі, і є набагато більша та глибша частина проблеми, яка для більшості залишається невідомою.

При цьому саму надводну частину ми можемо бачити по-різному та з різних боків. Хтось бачить айсберг прозорим, хтось білим, хтось жовтим чи синім, а хтось зеленим чи вкритим брудом.

У будь-якому випадку - це деталі. Причина проблеми все-одно десь в глибині і точно відомою нам (більшості сторонніх спостерігачів) вона не стане ніколи.

Вчора, у понеділок, 30 листопада, Наглядова рада ФК «Верес» вирішила розібратися з проблемою звільнення головного тренера команди, бо загалом це – ЧП. Тим паче, що спортивні результати «Вересу» виглядають вражаючими: створена з нуля команда сьогодні займає третє місце і має всі підстави сподіватися на вихід із другої ліги до першої.

Олег Лутков

Обговорення вийшло складним, драматичним і часто – емоційним. Наприкінці, коли люди виходили (а їх зібралася повна зала, бо були присутні і члени клубу, і футболісти, і звичайні вболівальники, і «Ультрас») виникла тиснява та невелика кількасекундна штовханина, яку зараз дехто називає «бійкою», але загалом не це є важливим та головним.

Важливо, що Наглядова рада вирішила підтримати керівництво клубу і визнати, що рішення президента НК «Верес» (Рівне) про звільнення головного тренера команди Олега Луткова – відповідає статуту. «За» висловилося – 17 членів клубу, «Утрималося» - 2, «Проти» - 1, «Не голосував» - 1.

Треба зазначити, що емоційно значна частина Наглядової ради була на боці футболістів, які вирішили стати горою за свого Тренера. Однак, при цьому більшість також розуміла, що вносити дисбаланси в роботу клубу не можна.

Дуже добре цю логіку висловив Микола Несенюк, який є членом Наглядової ради, але в понеділок не зміг бути присутнім на засіданні і голосував – дистанційно.

От що він написав:

 

Вважаю, що у період між виборами президент клубу має право вирішувати питання запрошення і звільнення тренера. Ми ж маємо право вислухати його аргументи. Коли будемо незгодні - ініціюємо загальні збори і перевибори президента. Я у випадку із Лутковим довіряю рішенню Хахльова і вважаю, що він діяв в рамках статуту і мав право звільняти тренера.

 

Президент та керівництво клубу довели, що здатні робити неможливе, бо сам факт того, що ФК «Верес» сьогодні існує, грає в Другій лізі і грає добре, більшість футбольних експертів Рівненщини вважали нереальним ще в травні та навіть у червні.

Тому, навіть, якщо у цій конкретній ситуації керівництво клубу в чомусь помиляються, то – мають право на помилку. Фактично, саме такою є поточна позиція більшості членів Наглядової ради. Інша справа, що загалом команда – гравці – багатьох, хто їх не знав раніше, здивувала і своєю завзятістю, і різноплановістю, і манерою формулювати та подавати власні думки.

Дуже цікавий колектив підібрався, щонайменше у особистісному плані. Буде шкода, якщо ми його втратимо. Але…

 

Член наглядової Ради НК «Верес» Микола Кульчинський

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень