ТОП-10 способів дати втулкам з-під туалетного паперу друге життя

Якщо у вас зібралося їх дуже багато

Запаси туалетного паперу в домогосподарствах України великі як ніколи. Чи зможуть українці так багато їсти, аби використати все це обухіво-кохавинківське багатство за призначенням, ми сказати не можемо. Однак способи використання залишків туалетного паперу не за призначенням – знайшли.

Якщо за час карантину хочете відкрити в собі дизайнера чи майстра - ось 10 способів оригінально використати втулки від туалетного паперу.

 

Спосіб №1 МІСТКІСТЬ ДЛЯ РОЗСАДИ

 

Зараз цей варіант актуальний як ніколи. В паперових валиках розсаду вирощувати дуже зручно. Вам потрібно просто помістити розсаду разом із валиком у землю та полити саджанець водою. Втулка згниє сама.

 

Спосіб №2 ПІДСТАВКА ДЛЯ ТЕЛЕФОНУ

 

Виріжте у втулці отвір, який підійде для вашого телефону. Вигадайте підхожий спосіб опори для вашої нової підставки. Прикрасьте, як вам до вподоби.

 

Спосіб №3 ОРГАНАЙЗЕР ДЛЯ ВЗУТТЯ

 

Немає куди складати взуття? Зате на час карантину ви закупилися великими рулонами паперових рушників, тоді можете зробити вашу прихожу зручнішою. Визначтесь із розміром органайзеру. Змастіть втулки клеєм та обгорніть мінімум ще одним листом міцного картону. 

Особливо це стосується нижніх рядів, на які тиснутиме вага усього взуття. Тож краще дайте більше картону нижнім втулкам і зробіть свій органайзер ширшим для розподілу ваги. Далі пофарбуйте втулки під ваш інтер’єр та гарно склейте їх між собою. Зручний предмет для складання взуття готовий.

 

Спосіб №4 УПАКОВКА ДЛЯ ПРОВОДІВ

 

Ви купуєте нову техніку, дістаєте звідти гарно складені проводи, а назад вже їх скласти не вдається? Буває. Зробіть із втулок спеціяльну упаковку для проводів. Для цього потрібно взяти необхідну кількість втулок, обклеїти їх подарунковим папером для краси – чи розмалювати та вклеїти їх в коробку. Можна пробувати різні варіації з розташуванням втулок. До прикладу, не обмежуватися коробкою, а склеїти втулки між собою та підписати, який саме провід там зберігатиметься.

 

№5 ГОДІВНИЧКА

 

Обкатайте втулку в арахісовому маслі чи меді, потім посипте насінням. Прив’яжіть дві мотузочки, які триматимуть годівничку та повісьте на вулиці. Годівничку можна навіть без мотузки причепити на гілляку. Птахи будуть вам вдячні.

 

№ 6 КАЛЕЙДОСКОП

 

 

Знадобиться:

Пластикове дзеркало
Канцелярський ніж
Металева лінійка
Різнокольорові намистини
Скотч
Шматки прозорої і напівпрозорої пластмаси. До прикладу, дно від йогурту
Рулони від туалетного паперу або паперового рушника
Обгортковий папір

Робимо наступним чином:

  1. Відріжте 3 шматки дзеркала, шириною приблизно 0,8 діаметра рулону, і довжиною на 2 см менше, ніж довжина рулону.
  2. З'єднайте в призму три смужки дзеркала, і склейте їх скотчем.
  3. Вставте призму трубку, залиште на 1 см. з обох кінців.
  4. В один кінець вставляємо прозорий пластиковий круг, кладемо на нього намистини.  
  5. Закриваємо зверху напівпрозорим колом. Запечатуємо скотчем.
  6. Інший кінець трубки закриваємо картоном з отвором посередині.
  7. Прикрашаємо. Готово!

 

№ 7 ОРГАНАЙЗЕР ДЛЯ КАНЦТОВАРІВ

 

Нудні чорні пластмасові органайзери для школярів нагадують про нудне навчання, для офісних працівників – про те, що життя дорослих – не казка. Але чому не підкреслити свій внутрішній світ органайзером власного виробництва. Візьміть втулки – це вже готові комірки для канцтоварів – розфарбуйте, обклейте їх чимось, обріжте, склейте і готово.

 

№8 АДВЕНТ - КАЛЕНДАР

 

Берете втулки, кладете туди всілякі маленькі сюрпризи. Заклеюєте папером і підписуєте числа. Такі цукерки приємніше їсти, ніж просто з подарованої коробки, а кожен ранок для людини буде особливим.  

 

№9 ПРИКРАСИ ДЛЯ БУДИНКУ

 

З втулок можна зробити різні прикраси. До прикладу, рамки для дзеркала тощо. Основне, що використовують для декору – це кружечки, які вирізають з втулок. Їх потім згинають «пелюсткою» чи надають іншої форми.

 

 

№10 ІГРАШКА

 

Тут все обмежується лише вашою фантазією. Часто втулки просто розфарбовують. Іноді згинають краї, роблячи такі собі «вушка».

За матеріалами інтернет-ресурсів: svoimi-rukami.com.ua, cpykami.ru, ratatum.com;

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень