Вдвічі підняв ціни на оренду та закрився від людей, або Чим обурені рівненські орендарі? (СКАНДАЛ)

Та що за загадкова особа той власник?

Підприємці ринку «Моріон» бойкотують проти значного підвищення плати за оренду своїх торгових місць. Замість тисячі гривень на місяць з першого липня у них просять у 2 рази більше.

Замість 900-1000 гривень, буде 1500-2000 грн, скаржаться орендарі кіосків. 

Новий тариф вступив у силу з першого липня, однак обурені люди відмовились віддавати гроші, створивши натомість громадську організацію «Ринок-Захист».

Усією громадою вони хочуть повернути стару ціну, або дійти компромісу, але орендодавець і співвласник «Моріону» Ігор Свистун вперто не йде на контакт.

На сьогодні він призначив зустріч зі своїми орендарями біля «Будинку побуту».

До громади вийшов директор «Моріону» Ігор Базака, який запросив ініціативну групу від орендарів у складі 5-10 чоловік на «аудієнцію» до Свистуна. За його словами, немає сенсу керівнику виходити до обуреного натовпу. Його все одно не слухатимуть. Краще поговорити в спокійній, розсудливій атмосфері, запевнив Базака. 

Люди наполягли, аби орендодавець сам вийшов до них, але його представник сказав, що немає сенсу просити – Свистун не вийде.

Пізніше на зміну директору вийшли ще двоє осіб – Олег Буздиган, який представився виконавчим директором, інший відмовився «знайомитись».

Вони продовжили наполягати, щоб від громади пішла ініціативна група, однак вступився депутат міськради Юрій Мітін, чия дружина теж орендує на ринку кіоск:

Мітін:

Хай спустяться, хай позадають чемно питання. Ми його не бачили, його люди не бачили. А це дуже неправильно, що власник відмовляється спуститись, навіть коли збори оголосили! І він диктує свої умови! Так не буде. Буде диктувати народ і орендарі.

Буздиган:

Ні, так не буде.

Мітін:

Я ж вам запропонував варіант такий!

Буздиган:

Ми почули ваш варіант.

Ігор Базака пояснив журналістам, що орендну плату підіймати необхідно, адже «Моріон» несе збитки. Інфляція забирає в них гроші, пояснює директор.

Тому іншого виходу немає. Бізнес.

За підвищення ціни на оренду підприємцям нібито гарантують встановити нові кіоски. На питання про гарантії, Ігор Базака сказав, що він не уповноважений це коментувати.

Журналісти спробували самі потрапити до Ігора Свистуна, до його кабінету на четвертий поверх, однак не вийшло: вхід орендодавця охороняють кілька чоловіків у формі.

Окрім цього, нам на шляху стало кілька мовчазних осіб.

Один із присутніх усе ж заговорив і почав вимагати від кореспондентів так зване РЕДАКЦІЙНЕ ЗАВДАННЯ. Чоловік назвався перехожим, якому доручили "юридично проконсультувати пресу". 

Ось як розповідають про це РЕДАКЦІЙНЕ ЗАВДАННЯ юристи:

«Українське законодавство юридично не визначає і не містить поняття «редакційне завдання».

 

Під цим словосполученням можна розуміти конкретизоване завдання, яке виконує журналіст в ході здійснення своїх професійних обов’язків: збирання інформації для висвітлення якоїсь конкретної події, інтерв’ю з конкретною особою і т.д.

 

(Тобто це тіж самі професійні обов'язки кореспондента, які той виконує щодня. Це - не закон, - ред.)

 

Проте ніякого обов’язку закріплювати відносини між журналістом та ЗМІ через оформлення редакційного завдання чинне законодавство не передбачає».

 

Утім, до кабінету Ігора Свистуна нам потрапити так і не вдалося.

Орендарі своєю чергою написали листа до міської влади, у якому просять вплинути на впертого власника ринку «Моріон». Платити здирницьку суму за оренду пошарпаних кіосків вони відмовляються.

"У нас немає грошей на це. Якщо нам підіймуть плату за оренду, то доведеться макарони продавати по 50 гривень", - бідкаються торговці. - Ми розоримося, і нам не буде на що жити".

Тож чим закінчиться цей скандал? Радіо Трек відстежуватиме розвиток цієї історії.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень