Стратегія перемоги: 8 пунктів Волкера щодо підтримки України з боку США (ФОТО)

У війні з РФ

Курт Волкер -- відомий дипломат США (ліворуч)

У своїй колонці для Cepa.org відомий американський дипломат Курт Волкер озвучив – що саме мають зробити США для забезпечення миру на Європейському континенті

Суть сказаного Волкером:

Ми більше не повинні давати Україні достатньо, щоб вижити, але недостатньо, щоб перемогти.

 

Перемога України необхідна для відновлення миру в Європі, стримування китайської агресії в Азії та посилення побоювань іранців щодо можливості нападу на Ізраїль у майбутньому. Необхідно негайно вжити низку заходів:

Курт Волкер -- спеціальний представник Державного департаменту США з питань України (2017—2019)

8 ПУНКТІВ ВОЛКЕРА

  1. Адміністрація Байдена має чітко і недвозначно підтримати заяву президента Байдена від 12 грудня: «Ми хочемо, щоб Україна виграла війну. Мета Америки — українська перемога.

    Це послання має бути чітко і послідовно повторюваним на найвищому рівні уряду США і має бути підкріпленим політичними рішеннями, необхідними для того, щоб зробити це реальністю.

    У словах президента не повинно бути двозначності. У нас має бути стратегічна ясність. Американські чиновники нижчого рангу повинні перестати уникати слів «перемогти», «перемога» і «поразка Росії».

  2. Тепер, коли фінансування гарантоване, американські військові мають якнайшвидше наповнити Україну величезною кількістю зброї та боєприпасів.

    Російські збройні сили перебувають у дуже слабкому стані: погане оснащення, підготовка, моральний дух і керівництво — але останніми місяцями вони досягли успіхів через брак боєприпасів в України. Російські війська повинні відчути деякий «шок і трепет», щоб зрозуміти, що поле бою змінилося і що час не на їхньому боці.

    Ми повинні почати стримувати Росію від подальшої агресії, а не запевняти її в тому, що ми прагнемо уникнути «ескалації». Замість того щоб турбуватися про те, що може зробити хуйло, хуйло має турбуватися про те, що можемо зробити ми.

  3. У межах цього адміністрація Байдена має скасувати всі штучні та добровільно накладені на себе обмеження на допомогу Україні. США мають надати Україні свої найдалекобійніші ракети ATACMS, які можуть дістати до Севастополя, мосту через Керченську протоку та російських логістичних центрів далеко за лінією фронту.

    Вони мають припинити оголошувати російську територію «забороненою» для українських цілей, а натомість закликати Україну вражати лише цілі, що мають військове значення, що відповідає міжнародному праву. Вони повинні оголосити вже списані літаки, що стоять у пустелі Аризони, надлишками оборонного майна і почати постачати Україні штурмовики A-10, бойові літаки F-16 та інші літальні апарати, щоб створити українські військово-повітряні сили належного масштабу, здатні не допускати в український повітряний простір російські літаки.

  4. Адміністрація має тісно співпрацювати з Туреччиною, Румунією та Болгарією (нашими чорноморськими союзниками по НАТО), щоб розширити можливості розмінування та брати участь в операціях із забезпечення свободи навігації в Чорному морі.

    Згідно з конвенцією Монтре, країни, що не воюють, можуть вводити військові кораблі в Чорне море на 21 день за один раз. Це дасть змогу забезпечити постійну присутність у регіоні для стримування російських атак на комерційне судноплавство.

  5. Франція, США, Велика Британія та інші союзники по НАТО повинні сформувати «коаліцію охочих» для надання прямої допомоги Україні в захисті її міст, цивільного населення і невійськової інфраструктури від безпілотників, ракет і ракетних атак — так само, як вони нещодавно зробили це з Ізраїлем.

    Це можна зробити, встановивши разом з Україною «санітарний кордон» в українському повітряному просторі, що примикає до НАТО. Це можна робити як лише з території НАТО, так і ще й усередині самої України. Для нанесення ударів по безпілотних апаратах, які спрямовані лише на заподіяння шкоди українському цивільному населенню і, наприклад, електростанціям, і становлять небезпеку для сусідньої території НАТО, не потрібно прямого зіткнення з російськими силами.

    Це вимагатиме лише участі в гуманітарному захисті цивільного населення, а також запобігання випадковим ударам по території НАТО. Такий кордон може поширитися на сотні миль у повітряному просторі України і посилити захист Львова, Одеси та Києва, одночасно звільнивши перевантажені роботою і недостатньо озброєні ракетні бригади країни.

  6. Сполучені Штати повинні почати формування консенсусу в НАТО для того, щоб збільшити розподіл тягаря допомоги Україні, перетворивши процес надання військової допомоги в Рамштайні на механізм НАТО і створивши фонд, як запропонував генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг, для забезпечення послідовної військової підтримки України, незважаючи на затримки в американському та європейському процесах.

    Сполучені Штати мають зробити свій внесок до цього фонду, але він має базуватися на тому самому відсотковому співвідношенні, яке застосовують для виділення коштів на фінансування інших бюджетів НАТО, тобто на внеску в розмірі приблизно 20%.

  7. Сполучені Штати також повинні почати формування консенсусу в НАТО щодо запрошення на липневий саміт у Вашингтоні України, щоб якомога швидше почати переговори про її вступ до НАТО.

    Таке запрошення необхідне: щоб сказати Володимиру Путіну, що він ніколи не переможе Україну; щоб допомогти розробити стратегію перемоги України; і щоб закласти основу для майбутнього європейського мирного врегулювання.

  8. Конгрес США має оперативно схвалити надання Україні кредитної лінії на суму до $500 млрд. |

    Допомога США Україні необхідна і доречна, але, щоб уникнути прогалин у доступному фінансуванні в майбутньому, Конгрес має заздалегідь передбачити право України позичати у США кошти на свої оборонні потреби.

    Саме так Сполучені Штати врятували Велику Британію під час Другої світової війни, і це цілком доречно сьогодні у випадку з Україною. Такий крок також стане сигналом для хуйло, що ми можемо протриматися довше за Росію і перевершити її, хоч би що вона робила, — тому її авантюра в Україні має бути припинена.

 

Головні прихильники Путіна в Білому Домі: Байден та Салліван

Голосування в Палаті представників стало переломним моментом, але саме по собі воно не гарантує перемогу та мир, - каже Волкер.

За цим мають йти рішучі дії адміністрації США, з тим аби домогтися перемоги України і тим самим відновити умови для постійного миру, процвітання і безпеки у всій Європі, а також для відновлення системи стримування на цьому континенті, на Близькому Сході та в Азії.

Невиконання цієї вимоги може мати жахливі наслідки заключає Волкер.

Переклад NV

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень