Анонімний кабінет шкірвендиспансеру: враження рівнянки (ФОТО)

Скільки це коштує та як відбувається

Коли знайома зібралася на обстеження до шкірвенеролога в анонімний кабінет Рівненського обласного шкірвендиспансеру, не змогла утриматися, щоб не розпитати про враження та не написати про все.

Звісно ж, домовилися, що це буде оприлюднено на умовах анонімності.

Отож про те, як обстежують, чи анонімно, і скільки це коштує – в інтерв'ю з рівнянкою, яку з етичних міркувань назвемо Оленою.

- Олено, чому ти вирішила піти до анонімного кабінету?

- Проходила традиційний огляд у гінеколога, лікар запідозрила, що у мене може бути запалення жіночих органів. Такі запалення можуть викликатися різними бактеріями. Треба було з'ясувати - які саме могли влинути на мій стан. Тож гінеколог порадила сходити до шкірвенеролога і запевнила, що обстежитися можна анонімно.

У кабінеті на Степана Бандери, що там працює дуже хороший чуйний лікар.

Дала  мені направлення на огляд із телефонами анонімного кабінету, щоб я уточнила графік роботи лікаря, і порадила кілька днів перед оглядом вживати нездорову їжу і напої – майонез, пиво, інший алкоголь - спеціально, щоб знизити імунітет.

Мовляв, це потрібно для того, щоб обстеження було більш достовірним, тобто щоб бактерій висіялося більше.
[media=62110]

Я виконала всі рекомендації. Кілька днів їла смажене, майонез, пила пиво. І в день огляду зателефонувала в анонімний кабінет, щоб уточити графік.

Приємний жіночий голос у трубці повідомив час роботи кабінету, і що плата за обстеження – 250 гривень.

- 250 грн. це менше чи більше, ніж у приватних лабораторіях?

- Це менше. Однозначно. До речі, зайшла і згадала, що я без одноразового гінекологічого набору.

«Може він входить у вартість обстеження?» - подумала я.

Але на всяк випадок поцікавилася у кабінеті, де мене зустріли дві жінки у білих халатах. Інших відвідувачів не було, тому  я сильно не комплексувала. Мені пояснили, що у них є тільки багаторазові оглядові набори. Тож, якщо я хочу, щоб огляд був з одноразовим, можу звернутися  в аптеку у цьому ж будинку.

Я вирішила, що з одноразовим буде безпечніше, і купила в аптеці набір. Він, до речі, виявився теж недорогим – 17 гривень.

- Що було у кабінеті?

- Ну, пояснила мету візиту жінкам у білих халатах, які сиділи за столом. Одна з них (як потім з'ясувалося, медсестра) запитала моє прізвище.

А що, кабінет не анонімний? Адже в анонімному прізвище для обстеження повідомляти не повинні?

Це я її спитала, а вона відповідає:

Просто у нас буває, що губляться результати аналізів, і тоді проблема їх знайти

Але погодилася, що прізвище можна не називати. Запитала у них про оплату.

Вартість 250 гривень. Можете тут заплатити, а можете – у банку поруч. Але тоді перед оглядом потрібно буде принести квитанцію про оплату нам.
[media=62109]

Вирішила, що не хочу йти у банк, заплатила у них. Далі був огляд на гінекологічному кріслі. Лікар брала мазки. До того ж, робила це дуже обережно і делікатно. Тобто, геть нічого не боліло і все було дуже швидко – буквально декілька хвилин.

Хоча, зазвичай, я боюся огляду гінеколога, бо він у мене асоціюється з болем.  Мені пояснили, що результати будуть у понеділок (я обстежувалася у п'ятницю). І їх можна забрати у цей день з 13 до 15 години, або наступного дня.

Видали квитанцію з номером аналізів (прізвищ, імен таки не вказували). За цією квитанцією я й забрала результати.

- І...?

- Виявилося, що у мене все в порядку. Втім, знову різануло вухо, коли мені переписували із зошита результати на бланк, медсестра запитала прізвище. Я нагадала їй повторно, що кабінет анонімний, і що маю право прізвище не називати. Лікар на це порадила їй вписати у бланк номер мого результату. І на цьому все.

- Тобто в основному твої враження позитивні?

- Принаймні, нічого страшного в анонімному кабінеті нема. Та й недорого це виявилося. Тому, якщо є якісь сумніви у здоров'ї, чи були сумнівні статеві зв'язки у вас чи партнера – краще прийти й обстежитись. Адже раніше виявлена хвороба швидше й ефетивніше лікується, ніж задавнена. 

Богдана ЛЯЩУК.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень