Сало – лікує, запобігає хворобам і допомагає триматися на ногах: Доктор Хата-Рівне

Інформаційно-розважальний блог про здоров’я

Ми не претендуємо на те, щоб відвадити вас від лікарні. Боже збав.

Лікарі та доказова медицина – наше все. Тому знайте:

За радянських часів в усіх дієтах хворим не забороняли трохи сала.

 

Типово – 20-50 гр. на день

 

Чому?

Одна з причин та, що сало є для нас чи не найбільш надійним джерелом живої клітинитваринного походження.

Це дуже важливо.

Живі клітини рослинного походження для нас є широкодоступні. В ідеалі свіжі – термічно необроблені – овочі й фрукти мають складати 30-50% нашого раціону.

 

А от з живою клітиною тваринного походження – важче. Сало тут є безцінним джерелом.

Мало того, різні джерела стверджують, що

Сало лікує бронхіт, очищує печінку, оздровлює жовчний, проганяє остеохондроз і ревматизм.

 

Запобігає атеросклерозу й онкозахворюванням. Дає чималий енергетичний заряд

Але увага. Йдеться про свіже – не копчене, не жарене і не варене сало.

У помірних кількостях. Небагато.

Якщо сісти й об’їстися хлібом і салом до нудоти, то великої користі з того не буде. Навпаки.

Але кажуть (і досить слушно) таке:

Якщо взяти за правило щоранку натщесерце роз­смоктувати (не з’їдати, а саме поволі смоктати) маленький шматочок сала (завбільшки як грудочка цукру), то че­рез два місяці жовчний міхур сам упо­рається з надлишком жовчі.

Чи може це бути правдою?... Може.

Жовчний міхур дійсно реагує таким чином на жир і свіже сало в даному випадку є кращим варіантом, ніж рафінована олія, яка пройшла термообробку.

Тим, хто хворіє на поліартрит, ос­теохондроз, ревматизм, радять щодня між прийомами їжі з’їдати бутерброд із 20 г сала і шматочка чорного хліба. Він допоможе вивести солі з організму.

Чи є це правдою?...

Залежить про які солі мова, але якщо ви не маєте звички регулярно харчуватися, то невеликий бутерброд з салом, безперечно, буде вам дуже корисним.

Особливо з цибулею, помідором та огірком.

Також пишуть, що при хронічному бронхіті помічним засобом є внутрішнє свиняче сало («вельон»). Його радять приймати двома способами.

Розтопити на малому вогні, злити, розчиняти по 1 ст. ложці жиру у склянці гарячого молока і пити малень­кими ковтками.

 

Або на ніч натирати жиром груди.

Очевидно, що в тому й іншому випадку подібна процедура, як мінімум, не зашкодить.

І на завершення дещо про сало та горілку. Кажуть, що

Шматок сала добре з’їсти перед за­стіллям – воно попередить всмоктуван­ню алкоголю.

Це, загалом, логічна рекомендація: сало і цибуля завжди мають бути на столі.

За будь-якого застілля.

Не переїдайте, вживайте помірно, слідкуйте за нашим блогом і...

Будьте завжди здоровими

Доктор Хата-Рівне

Радіо ТРЕК у Telegram.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Знайдено посвідчення водія

Знайдено посвідчення водія на прізвище Ярошик Олександр.  

Знайдено паспорт

Знайдено паспорт на прізвище Єфімчук Анастасія.    

Загублено документи на Войцеховський

Загублено документи на прізвище Войцеховський Віталій. Прохання повернути загублене за винагороду.  

Більше оголошень