Рівнянин пояснює, ЯК зібрати «Екстрену Валізу» (ФОТО)

Не тільки «СІЛЬ/МИЛО/СІРНИКИ»

Фото -- жанрове

Уже добрих років десть, навіть більше… Практично одразу після атаки на вежі-близнюки в США почалася справжня пошесть на підготовку до Кінця Світу чи введення в Америці якогось тоталітарного «Надзвичайного Стану», чи Війни, чи ще чогось.

Заводилами в цій дивній історії були ті, хто не повірив в офіційну легенду причин 9/11 і побачив за усім цим «Урядову Змову».

Мовляв, якісь рептилоїдні сили готують народ США до відміни Конституції та запровадження тоталітаризму, тому треба бути готовим до повномасштабного руху опору та протидії цим «THEM».

Здебільшого це також були одночасно й колишні військові, які поспішили на цьому нагріти руки: почали продавати різні мануали та проводити буткемпи з виживання за умов Катастрофи та/чи Війни

Значною мірою саме дякуючи їм – фаховим військовим – психоз із підготовки до Кінця Світу охопив не лише прихильників конспірології, але й тих, хто непохитно вірить деклараціям Білого Дому та CNN.

Тепер, напевно, в кожній другій американській хаті є запас на випадок війни - та сама «Екстренна Валіза».

По своїй суті це рюкзак, в якому має бути все необхідне, щоб із ним на плечах та із дробовиком у руках ви змогли швидко і впевнено залишити межі міста і прийти з пункту А до пункту Б.

Навіщо тікати з міста?

Тому що в містах неминуче почнеться хаос, відключення електроенергії, грабунок магазинів, а потім здичавілі банди озброєних покидьків почнуть грабувати всіх і все довкола.

 

Тому оптимально-безпечна відстань для порятунку – 80 км від міста.

 

Десь, де немає людей, або збираються ваші перевірені однодумці.

Такий підхід домінує в США.

Ми ж, як годиться, вірно переймаємо все найкраще в Америки, тож і в нас тепер можна багато прочитати про «Виживання після дня Х».

Однак, враховуючи події довкола Сирії, які, хоча й нагадують постановку і виглядають як театр абсурду, але...

У кожному жарті є ...

Ми вирішили звернутися до «Білих беретів – Рівне», які займають наданням первинної та тактичної (на полі бою) допомоги, аби вони подали нам власне бачення та виклали рівнянам свої головні експертні поради.

Далі текст, що його нам підготував керівник ГО «Білі берети - Рівне» – Юрій Тарасюк

Юрій Тарасюк проводить тренінг із первинної допомоги

Екстрена валіза - це зазвичай міцний та зручний рюкзак об’ємом 25 і більше літрів, що містить необхідний індивідуальний мінімум одягу, предметів гігієни, медикаментів, інструментів, засобів індивідуального захисту та продуктів харчування.

Екстрена валіза призначена для максимально швидкої евакуації із зони надзвичайної події (землетрус, повінь, пожежа, загострена криміногенна обстановка, епіцентр військових дій і т.д).

В рюкзак рекомендовано покласти :

  • Копії важливих документів в спеціальному кейсі або іншій водонепроникній упаковці.

Заздалегідь зробіть копії всіх важливих документів - паспорта, ІПН, водійських прав, документів на нерухомість, автомобіль і т.д. Документи треба укладати так, щоб у разі необхідності їх можна було швидко дістати.

  • Кредитні картки та готівку.
  • Дублікати ключів від будинку, машини.
  • Карту місцевості, інформацію про спосіб зв'язку, маршрути та розклад руху громадського транспорту.
  • Засоби зв'язку та інформації (невеликий радіоприймач та елементи живлення до нього).
  • Ліхтарик та елементи живлення до нього; сірники (бажано туристичні), свічки, запальничку.
  • Компас, годинник (перевагу слід надавати водонепроникним).
  • Багатофункціональний інструмент (мультітул), що включає (лезо ножа, шило, пилку, викрутку, ножиці тощо).
  • Ніж, сокира, засоби сигналізації (свисток, фаєр і т.д.).
  • Декілька пакетів для сміття об'ємом 120 літрів (можна зробити імпровізований тент чи намет).
  • Рулон широкого скотчу.
  • Упаковка презервативів.

Презерватив, за необхідності, можна використати для захисту від вологи сірників та запальничок, надійного закупорювання ємкостей від комах та піску, перенесення води, рятувального плавзасобу тощо.

  • Шнур синтетичний 4-5 мм , близько 20 м.
  • Блокнот та олівець.
  • Нитки та голки.
  • Аптечка першої допомоги.

До складу аптечки обов’язково повинні входити :

1. Засіб для механічної зупинки кровотечі (джгут чи турнікет - краще).

При правильному його накладанні, відбувається циркулярне, рівномірне, сильне стискання м’яких тканин (основним масивом яких є м’язи), що призводить до повного перекриття просвіту судин та припинення кровотечі.

2. Ліки від ваших хронічних хвороб або для короткострокового постійного прийому.

Тобто, якщо ви страждаєте на хронічне захворювання – гіпертонічну хворобу, бронхіальну астму, цукровий діабет, епілепсію і т.д., у вашій аптечці обов’язково повинні бути ліки, призначені вашим лікуючим лікарем для лікування, в тому числі і для зняття приступів. Перерва в прийомі таких препаратів на час риболовлі може призвести до загострення хвороби та погіршення вашого стану.

 

Також не можна забувати і про ліки для короткострокового постійного прийому. Наприклад, ваш офтальмолог з метою профілактики розвитку вікових порушень зору призначив вам краплі та вітамінні препарати. Звичайно, кількаденна перерва в прийомі таких препаратів не викличе серйозних ускладнень, але й не дасть очікуваного ефекту.

3. Антисептик.

Група препаратів, направлених на боротьбу з інфекцією в рані.

Будь-яку рану, отриману в побутових умовах, потрібно промити хлоргексидином чи перекисом водню та обробити бетадином. Після чого, накласти суху, чисту, бажано стерильну пов’язку.

 

Останнім часом в торгівельній мережі, нехай то буде аптека чи супермаркет, стали широко доступними антисептики для обробки шкіри. Вони чудово підходять для знезараження подряпин, осаднень, дрібних поверхневих порізів, обробки рук після контакту з біологічним матеріалом (кров, слина, ін.) чи просто перед їжею.

 

Підсумовуючи сказане вище, раджу вам мати бетадин для обробки ран та антисептичний гель для обробки шкіри.

4. Бандаж (індивідуальний перев’язувальний пакет) та інший матеріал для накладання пов’язок.

Бандаж складається з поглинаючої подушки, що фіксована (пришита) до еластичного бинта, тиснучого (на зворотній стороні подушки) та фіксуючого (на кінці бинта) елементів. Бандаж є стерильним і буває різних розмірів (для ран різної величини).

 

Застосовується бандаж так: подушка накладається на рану лицевою стороною та примотується розтягненим еластичним бинтом, що створює тиск на рану (тиснуча пов’язка), ефективно зупиняючи кровотечу. В разі необхідності створення максимального тиску - еластичний бинт пропускається через тиснучий елемент й мотається в зворотньому напрямку. По завершенню накладання пов’язки - кінець фіксується скобою (фіксуючий елемент). Абсорбуюча подушка працює за типом памперса, поглинаючи виділення з рани (кров) – набухає й створєю додатковий тиск.

 

Використовувати бандаж можна для закриття будь-яких ран будь-якої локалізації (на будь-якій частині тіла). В разі використання його в ділянці живота - сильний тиск не створюється!

Так виглядаэ логотип ГО «Білі берети - Рівне» - окремий медичний загін спеціального призначення

Також в аптечці слід мати і звичайні (прості) перев’язувальні матеріали :

- набір різної форми та розміру лейкопластирів;

- стерильні серветки;

- стерильний бинт середньої ширини;

- еластичний бинт довжиною 2 м.

5. Протипроносний засіб.

Особливо актуальною наявність препаратів цієї групи є влітку – висока температура навколишнього середовища, відсутність проточної води, харчування напівфабрикатами, вживання незвичних страв, - все це підвищує ризик розвитку порушення процесів травлення і навіть харчового отруєння.

6. Кишковий антибіотик.

Якщо діарея (пронос), все ж викликана не «простим» порушенням травлення, а харчовою інфекцією (перша ознака - повторення діареї більше трьох разів; також можуть виникнути болі в животі, нудота, блювання) слід прийняти кишковий антибіотик.

7. Протиблювотний засіб.

Оскільки, як я вже писав вище, одним з проявів харчового отруєння може бути блювання, наявність у вашій аптечці препаратів цієї групи зовсім не завадить.

8. Сорбент.

Сорбенти – це речовини, основна функція яких полягає в поглинанні та виведенні з організму шкідливих речовин (токсинів, алергенів, газів, тощо). Основними показами для їх використання в умовах риболовлі можуть бути знову ж таки харчові отруєння та алергія.

9. Анальгетик (знеболюючий).

10. Жарознижуючий.

Наявність препаратів цієї групи особливо актуальною є в холодну пору року. Саме в цей період значно підвищується ризик застудитися, що може призвести до підвищення температури тіла.

11. Засіб від болю в горлі.

Повинен бути з тих же міркувань, що і жарознижуючий.

12. Засіб від нежитю.

Наскільки не комфортно почуваєшся із «закладеним» носом, думаю, нікому розповідати не потрібно…

13. Протиалергічний засіб.

Найімовірніша причина алергії - укус комахами. Для таких випадків бажано мати в аптечці два препарати - мазь для місцевого застосування і таблетки для загальної дії.

14. Рукавички.

Подбати про власну безпеку наприклад, при контакті з кров’ю під час обробки рани, вам допоможуть гумові (латексні, нітрилові) рукавички.

15. Термоковдра.

Захистить вас як від переохолодження (білою стороною до тіла), так і від перегрівання (білою стороною на зовні).

16. Тактичні ножиці.

Дозволять в разі необхідності легко та без ризику нанести додаткову травму, розрізати одяг чи взуття, звільнитися від паска безпеки, що заклинив в авто.

17. Охолоджувальний пакет.

Використовується для зменшення болю та набряку в місці травми – удару, розтягнення і т.д. Перед застосуванням пакет потрібно сильно стиснути руками (призводить до початку в ньому хімічної реації та виділення холоду) і покласти на травмовану ділянку.

18. Клапан для проведення штучного дихання.

Убезпечить вас від зараження видихуваним постраждалим повітрям.

Така комплектація аптечки не займе багато місця у вашому багажі, але дасть змогу бути готовим до багатьох ситуацій, пов’язаних з погіршенням стану здоров’я.

Також варто мати номери мобільних телефонів ваших лікарів.

Комплект нижньої білизни, шкарпетки бавовняні і вовняні, запасні штани, сорочка або кофта, плащ-дощовик, в'язана шапочка, рукавички, шарф, зручне та надійне взуття;

Міні-намет, поліуретановий килимок, спальник (якщо дозволяє місце).

Засоби гігієни.

Зубна щітка і зубна паста, невеликий шматок мила, рушник, туалетний папір, кілька упаковок одноразових сухих та вологих серветок, кілька носових хусток, засоби інтимної гігієни, бритву, манікюрний набір.

Засоби для дітей (якщо необхідні).

Посуд (краще металевий). Казанок, фляга, ложка, чашка.

Запас їжі на кілька днів.

Все, що можна їсти без попередньої обробки, не займає багато місця та довго зберігається – наприклад, висококалорійні солодощі (чорний шоколад з горіхами, льодяники), набір продуктів (тушонка, галети, суп-пакети, м'ясні та рибні консерви), якщо дозволяє місце - крупа перлова, гречана, рис довгозернистий, макарони, сухі овочеві напівфабрикати, горілка, спирт питний.

Запас питної води на 1-2 дні, який треба періодично оновлювати (вода не повинна бути застояною).

У літніх людей, інвалідів та дітей є особливі потреби.

Тому, за необхідності, цей список доповнюється і коригується.

Ми ж на завершення продемонструємо вам, як виглядає зсередини літаючий командний пункт США. Його ще називають «Літак Судного Дня».

Він піднявся у небо 11-го квітня - одразу після заяв Трампа по Сирії і перебуває в небі до сих пір.

Останній раз, коли його піднімали в небо, це було під час атаки на вежі-близнюки 11.09.2000р.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень