Лікар показав абсурд медреформи Супрун у Рівному (ФОТО)

«Більше отримуватиме той, хто працюватиме МЕНШЕ»

Усі лікарі сподіваються, що медреформа допоможе їм нарешті отримувати людські гроші.

Сьогодні оклад лікаря рідко перевищує 4000 грн, а гроші, що їх несуть люди до лікарень, вони несуть на 99% у… аптеки

 

День в реанімації типово коштує 2000-5000 грн.

 

День в стаціонарі – 200-500 грн.

Це  те, що ми втридорога оплачуємо Аптекам, бо Держава свідомо не хоче централізовано закуповувати ліки та централізовано ж їх і продавати пацієнтам за Оптовими цінами.

Тобто – удвічі-втричі дешевше, ніж ми купуємо сьогодні.

Так робити не можна, бо це не по-капіталістичному.

 

Так може бути лише в Польщі чи в Швеції, а в Україні покращення життя людей – недопустиме.

 

Бо інакше "реформи" втрачають смисл.

Можливо, ми помиляємося, але сьогодні фаховий Лікар і, очевидно, людина з великої літери – Павло Сільковський – не побоявся викласти в мережі Фейсбук дуже слушні, на нашу думку, і суто практичні зауваження лише по одному, але ключовому питанню.

Подаємо без змін (фото - наші):

Був час, коли в лікарнях фінансувалися умовні ліжко-місця. Тепер будуть фінансуватися умовні декларації. Раніше оплачувалися ліжка, на яких фактично могло не бути пацієнтів. Тепер будуть оплачуватися декларації, по яких фактично пацієнти можуть не звертатися по допомогу. Раніше гроші ходили за ліжками, після реформи будуть ходити за деклараціями.

 

Раніше лікар отримував фіксовану зарплату, без урахування об‘єму роботи. І далі має отримувати платню без урахування такого об‘єму. Бо рахуватися буде кількість декларацій, а не фактична робота.

Павло Сільковський -- лікар Рівненської обласної дитячої лікарні

У результаті більше отримає не той, хто більше працює, а той хто працює менше. Бо 100 декларацій зі здоровими і 100 з хворими дадуть однакову зарплату. Тільки обслужити 100 хворих значно важче, ніж 100 здорових.

 

І вже тепер лікарі включили свою кмітливість і підписують декларації з тими, у кого тонша амбулаторна картка. А той, у кого вона в кілька томів, обиратиме свого лікаря значно важче. Або залишиться без нього.

 

Якщо 100 здорових не підпишуть декларації з лікарем, лікар фінансування не отримає. Але кудись цих 37000 грн, передбачених на умовних 100 пацієнтів, підуть? Куди, за ким і на що?

 

Багато моїх друзів уже додали на свої аватарки підписи про підтримку особистості. Але кажуть, що зробили це на підтримку реформи. Все, як у реальному житті: кажемо одне, маємо на увазі інше.

 

Або, як з реформами: проголошуємо, що реформуємо, а по факту – міняємо фасад.

Біля МОЗ

В одній із ФБ-дискусій під цим дописом Павлу Сільковському дорікнули, що він «лише критикує, але нічого не пропонує», на що Лікар відповів:

Paul Silkovskyi Не лише критикую. Можете побачити це у мене в стрічці. Якщо сказати коротко, то пропозиція така:

Якщо на пацієнта держава може дати 370 грн, то на ці гроші купити кожному річний страховий поліс, який перекриє 50-100 тис. грн. на лікування. І створити справжній медичний ринок.

 

І я зі своїм полісом піду будь-куди, де мене влаштовує ціна в межах моєї страхової суми. Я сам або мій роботодавець може доплачувати до мого полісу і робити більшу страхову суму чи вищий клас обслуговування. І тоді це буде справді для всіх, а не лише для тих, хто ходить у держполіклініки.

Павло Сільковський, Микола Поліщук, Юрій Антощук

До речі, в тій дискусії зясувалося і скільки коштують звичайні медичні послуги в приватних клінках. Скільки там платять відвідувачі власне лікарям: за огляд і т.п.

Aleksandr Silkovskii

Первинний огляд коштує у приватних клініках приблизно 250-300гр.,

Консультація на дому відповідно 500-800.

Десь у Польщі

Вочевидь, ми будемо до цієї теми повертатися ще неодноразово.

Особливо нас зацікавила ідея страхування всіх громадян. Та якими реально могли б бути страхові виплати?

Ви ж можете підключатися до обговорення цієї теми вже зараз. Тут:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень