Рівненський Конфуз

Виявляється, ми просили у Львівської облради -- гроші!

Голова Рівненської облради попросив Львівську облраду дати гроші на церкву. Про це пише Galinfo і повідомляє достатньо пікантні подробиці.

Виявляється, учора, 28 січня,  у Львові пройшло засідання постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Львівської облради. На ньому члени комісії розглянули лист голови Рівненської обласної ради Володимира Ковальчука щодо надання цільової субвенції з бюджету Львівщини на будівництво Свято-Воскресенського собору на Рівненщині.

Як повідомляє видання

Депутати були здивовані таким листом, адже йдеться навіть не про те, що обласна рада не має права фінансувати такі об’єкти, а про те, що храм будуватимуть не на території Львівщини.

Зокрема, у листі нашого голови облради вказано, що на межі Рівненської та Тернопільської областей у квітні 1944 року відбулася битва воїнів УПА з загоном НКВС. І, відповідно, львів’ян повідомляють, що патріотичні сили Рівненщини вирішили спорудити Пантеон Героїв в урочищі Гурби, де, власне, і був бій.

«На сьогоднішній день на Повстанських Могилах ведеться будівництво Свято-Воскресенського собору – головного храму Свято-Воскресенського монастиря на Повставнських могилах РЄ УПЦ КП. Його намісник – Ігумен Онуфрій – звернувся з проханням допомогти у завершенні будівельних та опоряджувальних робіт храму», - йдеться у листі.

В. Ковальчук просить Львівську обласну раду долучитися до гарної справи «шляхом надання субвенції, щоб завершити розпочате будівництво».

Однак, члени бюджетної комісії Львівської облради поставилися до такого прохання, м’яко кажучи, без розуміння. Наголосивши на тому, що керівництву Рівненської облради варто було б звертатися до меценатів, адже такі речі не фінансуються з місцевих бюджетів.

Вони пояснили, що можуть фінансувати лише комунальну власність, а в даному випадку собор не може бути комунальною власністю та й, до того ж, він навіть не розміщений на території Львівської області.

Як повідомляється

Члени комісії прийняли рішення коректно відмовти у субвенції голові Рівненської обласної ради.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень