Рівненське коріння аргентинської зірки із «Шахтаря» (ФОТО)

Густаво Бланко Лещук шукає рідню

Геть нещодавно, кажуть, що буквально у січні 2017 року, із футбольного клубу «Карпати» до клубу «Шахтар» перейшов  аргентинський нападник Густаво Есек'єль Бланко Лещук, підписавши контракт на три з половиною роки.

Але виявляється, що перспективний аргентинець (і чемпіон Арґентини 2012 р.) має волинське коріння.

 

Більше того – його прадід родом із Рівненської області.

Про це докладно розповідає сайт «Хроніки Любарта» в матеріалі (Не)відомі волиняни: Густаво Бланко Лещук.

Зокрема, за посиланням читаємо:

Прадід аргентинського футболіста Філімон Лещук разом із прабабусею Анастасією Скрель народились у Волинській губернії й проживали в одному із сіл, яке зараз входить до сучасної Рівненської області. Подружжя втекло від Другої світової війни до Аргентини, де оселилося в провінції Мендоса. Сім’я в Аргентині займалась землеробством.

Після переїзду Філімон Лещук взяв собі типовіше для Аргентини ім’я – Ігнасіо. Почалося родичання з корінними аргентинцями, яке цікаво описане в матеріалі.

Наприклад, виявляється, що батько Густаво Марселіно Бланко також футболіст, який свого часу грав за команди «Уракан» (Лас-Ерас) і «Расінг» (Кордоба).

Сам Густаво народився у 1991 р.

Він вихованець футбольної школи аргентинського клубу «Арсенал» із міста Саранді.

Його дебют відбувся 8 березня 2011 року в матчі проти «Індепендьєнте», а вже у 2012 р. він стає чемпіоном Арґентини в складі «Арсеналу».

Опустивши багато цікавого, процитуємо наступний важливий абзац зі статті Тетяни Яцечко-Блаженко:

У планах Густаво дослідити своє волинське походження та знайти віддалених родичів по лінії Лещук, принаймні, про це футболіст говорить чи не в кожному своєму інтерв’ю. Кілька років тому він разом із батьком їздили на свою історичну Батьківщину, але нікого, хто б пам’ятав прадіда Філімона, вони не знайшли.

Друзі, якщо ви знаєте Лещуків із Рівненщини, то запитайте, будь-ласка, чи був у них хто в роду на ім’я Філімон у 20-х, 30-х, 40-х роках минулого століття.

І, до речі.

Чому б не зробити Густаво Бланко Лещука – почесним громадянином Рівного?...

Можливо, переманимо його у «ВЕРЕС».  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень