Рівне «взуло» Вінницю на 120 мільйонів гривень (ФОТО)

На ефективності

"Співаючі фонтани" м. Вінниця

Цікаві речі були оприлюднені нещодавно у Рівному під час конференції у межах виставки «Сучасність. Енергозбереження. Технології (СЕТ-2018)».

По-перше, всі організатори неодноразово та абсолютно впевнено заявляли, що Рівне та Рівненська область займають в Україні – перше місце за показником «енергоефективність та запровадження енергозберігаючих технологій».

Володимир Хомко, наприклад, заявив, що наше місто за цим показником обганяє наступне місто (а це Київ, в який вкладають мільярдні інвестиції) не просто на багато, а…

На порядок

Володимир Хомко, Сергій Свисталюк та Олексій Муляренко -- відкривають міжнародну виставку, запускаючи -- дрона

Взагалі-то, «на порядок» означає, як мінімум у 10 разів.

Технічно кажучи, на один порядковий нуль:

20 більше за 2 – на порядок

Сцена, з якої запускали дрона: значна частина людей перемісмтилися на конференцію з питань енергозбереження

Навряд чи Рівне випереджає усіх в Україні аж у 10 разів, але інші два числа, наведені В Хомком, реально вражають.

Він сказав:

Не буду називати міста, бо воно вважається такм в Україні дуже прогресивним, новаторським і взірцевим. У нас туди недавно їздила делегація. Так от, там міська рада в рік доплачує своєму теплопостачальному підприємству – 120 000 000 (сто двадцять мільйонів) грвень.

 

Дотує його на таку суму з міського бюджету.

 

А ми – Рівне, здавши в оренду котельні і все це господарство «Рівнетеплоенерго», не тільки його не дотуємо, а ще й отримуємо 12 мільйонів орендної плати в бюджет міста.

 

Ви уявляєте – скільки всього доброго можна зробити на ці 120 мільйонів гривень на рік? Наприклад, утеплити будинки, школи, дитсадки. Що ми постійно і робимо. І будемо робити далі.

Ну, але не утепленнями єдиним.

Олексій Муляренко -- голова РОДА -- "хресниий батько" виставок СЕТ, проведення яких у Рівному він започаткував ще у 2015р.

Нас, наприклад, вразили ще деякі числа, які стосувалися вже води. Теж від Володимира Хомка:

Далі його слова:

У нас по всім напрямкам іде економія, і вона буде ставати все більшою. Візьміть «Облводоканал».

 

Коли я повернувся з Києва, щоб його очолити, у нас в Рівному денна витрата води в розрахунку на одну людину становила 500 літрів/на добу.

 

На сьогодні цей показник вдалося скоротити десь у два рази. Не буду точно казати, але зараз це десь трохи більше 200 літрів на добу. І от що важливо

 

Більшість з нас, хто тут зараз сидить, а може й усі ми побачимо на власні очі побачимо як споживання води у Рівному дійде до європейських норм.

 

Буде 90 літрів /на добу, як у Європі. Ви побачите – це буде вже десь за десять років.

У принципі, такі розрахунки не є аж чимось нереальним. Практично всі розвинуті країни пройшли подібний шлях споживання від 500 літрів до 90 – на добу.

Єдине, що не хотілося б уже так економити, як, наприклад, у Франції, де люди вночі не спускають унітаз, або вставляють в середину бачка  дві 1,5-літрові пляшки, щоби хоч трохи менше платити за воду.

Будемо сподіватися, що нас така лиха доля омине.

Наприклад, за рахунок певних продуктивних рішень, як із «Теплоенерго».

До речі, те місто, що його не хотів називати Хомко, це, за нашими даними, Вінниця.

Туди їздили наші депутати переймати досвід, тож, напевно, це там дотують систему централізованого теплопостачання на 120 мільйонів гривень у рік.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень