Рецепти літа: домашнє морозиво (+5 ФОТО)

Найкраща страва до свята 1 червня

Усі люблять морозиво, придбати його не тяжко та, буває, хочеться якогось особливого смаку. Задіяти власну креативність, створити власний смак - цікаво, чи не так? Кореспондент Радіо Трек підготував рецепт, як вдома можна зробити смачне морозиво.

Для приготування морозива нам знадобиться:

  • Молоко,100 г – 1,4 грн
  • 4 яєчні жовтки – 6 грн
  • Сметана, 0.5 л – 14.78 грн
  • Цукор, 150 г – 2.25 грн
  • Згущувач для сметани – 8 грн
  • Ванілін кондитерський,10 г – 2 грн

Перш за все потрібно ретельно збити міксером цукор і жовтки до появи густої піни. Потім додати сметану, ванілін та згущувач, також збити міксером. Додати молоко, яке має бути максимально холодним, але не у стані льоду, і знову збивати, аж доки не з’явиться велика кількість бульбашок.

Далі трошки складніше, якщо у вас немає морозивниці. Замість неї можна використати термос для їжі, правда, тільки металевий, адже скляний може тріснути. Перед приготуванням морозива слід помістити морозивницю до морозильної камери годин на 5-10.

Виливаємо в неї наше морозиво і повільно помішувати, проводячи ложкою краями, поступово перетворюючи всі бульбашки в дрібну піну. Помішувати потрібно протягом 10-15 хвилин. Якщо морозиво все ще дуже рідке, помістіть його в морозильну камеру не довше, ніж на годину, воно не мусить бути твердим. Якщо його помістити на довше, то молоко кристалізується, тобто перетвориться на шматочки льоду, а це не дуже апетитно.

Після того, як морозиво трошки загусло, можна нарізати фруктів і залити їх морозивом. Слід пам’ятати, що у цьому рецепті домашнє морозиво надзвичайно калорійне, тому його краще розділити з компанією.

Вітаємо вас з 1 червням, бажаємо компанійського і смачного відпочинку!

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень