«Ретроградний Меркурій». Про Ляшка, Лещенка, Лозову і Кучерука (ФОТО)

Драма в облраді

Ситуація з виборами голови Рівненської обласної ради перетворилася на драму з багатьма потерпілими.

Епопея триває від листопада минулого року.

Раніше постраждали Володимир Ковальчук (від «Радикальної партії»), який певний час очолював облраду, та Олександр Корнійчук (від «БПП»), якого обрали після оголошення недовіри Ковальчуку.

І той, і той натерпілися, але посади – позбулися.

Нині до числа посічених у рубці за облраду додалися Микола Драганчук (від «Батьківщини»), якого сьогодні обрали головою, та Микола Кучерук, якого за це обрання, найвірогідніше, тепер звільнять з посади керівника ВО «Батьківщина» у Рівненській області.

Парадокс, зрозуміти який непросто. Його пояснення шукають у листопаді 2015р., коли на рівні Києва керівництво «Свободи», «Укропу», «Батьківщини» та «Радикальної партії» уклали певну угоду про взаємну підтримку на місцях.

У межах цієї угоди всі згадані партії мали б на Рівненщині суголосно підтримати кандидатуру представника «Радикальної партії» на посаду голови Рівненської обласної ради.

 

І вони це зробили.

Як відомо, 18 листопада 2015р. обласні депутати своїм головою обрали Володимира Ковальчука. Радикала.

Однак, це обрання вже з першого дня перетворилося на скандал із подальшими постійними хвилями глузування та обурення. І в соцмережах, і в ЗМІ. Що б не робив Ковальчук, він лише множив кепкування та спротив.

При цьому, виглядало, що відомі журналісти, експерти та медіа-персони Рівного воюють з Ковальчуком, здебільшого, не за гроші, а від душі.

 

Передовсім, на знак протесту – проти самих тих «домовленостей у Києві».

Можливо, ситуація була б іншою, якби «Радикали» в обласній раді мали ширшу лаву запасних.

Наприклад, якби серед них був Роман Стасюк, то його б уже давно – від самого початку – обрали головою облради, і жодних проблем та скандалів тут і близько не було.

Однак, Роман Стасюк представляє «Радикальну партію» у міськраді Рівного, а в обласній у «радикалів» з кадрами – проблеми.

Чия це вина?...

Тут можна говорити довго, але показово, що сьогодні, коли дійшло до висунення кандидатур на посаду голови облради, то фракція «Радикальної партії» так нікого й не запропонувала.

Тепер-то ми знаємо, що Київ наполягав на обранні головою облради Оксани Лозової, яка є мамою нардепа Андрія Лозового та за сумісництвом керівником «Радикальної партії» на Рівненщині і депутатом облради.

Чому її кандидатуру не висунула її рідна фракція – невідомо, але, вочевидь, тепер дехто вважає, що зробити це мав Микола Кучерук. І не лише висунути, але й забезпечити голосування належної кількості депутатів за маму Андрія.

«За невиконання домовленостей» хтось має перед «радикалами» відповісти. І виглядає, що відповість – Кучерук. Хоча «Свобода» чи «Укроп» теж могли запропонувати Лозову, але теж цього не зробили.

Що далі?

Виглядає, що головування Миколи Драганчука буде сумним і недовгим. Кажуть, що він просто складе депутатські повноваження, а Миколу Кучерука покарають швидко і показово.

Обласна рада знову збереться. Приїдуть народні депутати з Києва, під їх пильним оком Лозову таки зроблять головою облради.

І…?

Нині в усіх на слуху ситуація з Сергієм Лещенком, його грошима та елітною квартирою.

Загалом, те, що головний борець із корупцією в Україні є, найвірогідніше, доларовим мільйонером, жодного подиву викликати не повинно.

Із професійних борців з корупцією типово виходять пречудові корупціонери.

 

Ще більші, ніж ті, з ким вони так заповзято і віддано борються.

Казус Лещенка, швидше, в тому, що він не розуміє: «чесний журналіст» та «борець із корупцією» не може купувати настільки дорогі апартаменти у країні, де лікарі та вчителі отримують настільки низькі зарплати.

Дивує, що він не розуміє очевидного, а й далі керується лише двома словами: «Можу» і «Хочу».

У ситуації, коли «Радикальна партія» в боротьбі за крісло голови облради на Рівненщині керується також лише цими двома словами, виникає питання...

Як вони не розуміють – очевидного?

PS

Тут кажуть, що всьому виною «Ретроградний Меркурій», під дією якого ми з вами перебуваємо – з 30 серпня по 22 вересня.

Мовляв, будь-які глобальні рішення та кроки у ці дні – типово приречені на невдачу.

Бо Меркурій усім забиває баки і люди втрачають здоровий глузд, природну інтуїцію та орієнтацію у просторі.

Неймовірно. Невже усе пояснення в астрології?

І чи не могло бути, що над Україною цей «Ретроградний Меркурій» завис уже давно?

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень