Примхи комісарів: у Рівному людей звільняють за 5 хв. (Відео)

Замначальника міськвідділу поліції, фактично, називають «кримінальником»

Вас звільняли з роботи без пояснення та хоча би оголошення причин?

Сьогодні в Україні тисячі дорослих чоловіків втрачають так роботу і вважають, що це -- несправедливо.

Учорашні міліціонери -- вони вірять, що часто стають безробітними через некомпетентні, примхливі чи зловмисні рішення членів комісії, які й вирішують хто із міліціонерів достойний далі працювати у поліції.

У цих комісіях, дійсно, часто бракує фахівців. Хоча, з іншого боку, є думка, що працівників міліції має добирати громадськість. Наприклад, у Рівному теж є така комісія, у ній тональність задають медіа-активісти.

Нещодавно ця наша комісія (насправді, їх тут виявляється аж ШІСТЬ, які засідають паралельно) позбавила роботи замначальника міськвідділу поліції Рівного, начальника карного розшуку Юрія Сістука.

Можливо й за діло позбавила, ми не знаємо.

Але днями в інтернеті почалося якесь справжнє цькування цього чоловіка просто за те, що він вирішив прийти і запитати про причини свого звільнення.

Засновник видання "4 влада" Володимир Торбіч, у соцмережі, зокрема, повідомляє

День шостий. ‪#‎переатестаціярівне‬ ‪#‎атестаційнібудні‬


Прийшов чоловік з образами та погрозами в комісію, де головою Інна Білецька. Поводився неадекватно, схожий на кримінальника. В результаті даватиме пояснення поліції.

З'ясувалося, що це начальник карного розшуку у Рівному. Деталі тут: http://4vlada.com/rivne/47428

Після цього конфлікту хтось телефонував до Інни і розповідав який цей начальник чесний і хороший. Тим не менше, сьогоднішня пригода свідчить, швидше, про зворотнє.

Торбіч викладає і відео. Давайте подивимося чи справді цей чоловік, який прийшов дізнатися за що його позбавили роботи, веде себе як "кримінальник".


Взагалі-то, на відео чоловік у стані розпачу, але при цьому говорить спокійною і достатньо культурно. Каже слідчим-комісарам: "Прийшов запитати -- що зі мною не так? По роботі, по життю? Які претензії?"

Там є ключова фраза

– Ви вирішили мою долю за 5 хвилин. Ви до пяти хвилин задавали мені питання

Чоловіка на відео перебивають. Кажуть, що нічого не скажуть, бо "давали підписку про нерозголошення".

Він уже скрушно махає рукою і хоче йти, але повертається до людини, яка знімає його на телефон і каже

– А вас цікавить, де моя жінка працює, да?... То я вам розкажу,

Це "розкажу" з вуст Юрія Сістука члени комісії враз оголошують "погрозою".

Безробітний Сістук розуміє, що йому краще покинути місце, де його "долю вирішили до 5-ти хвилин" а тепер ще можуть із радістю підвести під кримінал.

Чоловік виходить, його переслідують.

Хіба це не досить точний переказ відео?

Володимир Торбіч вочевидь вважає інакше. У коментарі він продовжує

Дехто з міліціонерів, які вже отримали інфоромацію про свою оцінку, починає істерити що все пропало, не буде кому розслідувати злочинів, кримінал росте...

Насправді ж, за моїми спостереженнями, міліціонерів, які втратять посади, буде не більше 20-25%. Переважна більшість залишиться.

В цьому випадку варто згадати приклад Грузії словами Еки Згуладзе: "За время реформы из органов МВД Грузии были уволены более 60 тысяч сотрудников из 90 тысяч.

Чверть особового складу міліції має залишитися без роботи за даними Торбіча. Цікаво, що майже одночасно з ним про Згуладзе згадує й інший жірналіст та активіст Ігор Луценко.

На "Українській правді" він повідомляє, що замміністра МВС України більшість часу проводить У Парижі, де живе зі своїм чоловіком та родиною.

А головне Луценко запитує у Згуладзе кди вона поділа десятки мільйонів доларів, що мали бути використанні на реформування МВС

Я також окремо напишу зверення на Еку Згуладзе, котра у ці дні прилетіла у Київ з Парижу, де мешкає постійно, будучи – вдумайтеся! – першим заступником міністра внутрішніх справ.

 

Я у неї хочу спитати, куди і як було потрачено десятки мільйонів доларів американських грантів на реформування міліції, чому криві злочинності зараз стрімко зростають, у країні хазяйнують банди грабіжників (приміром, кількість угонів на місяць зросла у десятки разів)?

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень