«Прощавай, цей гнилий світ»: школярка повісилася через булінг

Це сталося у Запоріжжі

Учениця гімназії №47 у Запоріжжі наклала на себе руки 4 квітня. Але про трагедію ЗМІ дізналися після того, як батьки передали журналістам передсмертну записку дівчинки. У ній говорилося:

 «Уже для мене все скінчено, але сподіваюся тільки на одне. Що Анну Борисівну покарають за постійні образи нашого класу словами, що ми найгірший клас. Людмилу Василівну, через яку у мене два рази була жорстка істерика.

Та й в принципі … Хочу щоб директори нормально розглядали, кого вони беруть на роботу. Бо я знаю, що усі вчителі розпускали чутки і за спиною обговорювали, що ми є самий уеб. ним класом, навіть учням говорили. До речі, таке говорила класний керівник 9 класу своїм учням. І мені вже так по … й на вашу долю і на те, що ви про мене скажете. АДЖЕ МЕНЕ БІЛЬШЕ НЕМАЄ.

Ха. Як вам таке? У… б, які зламали мене і зруйнували моє життя. Що ж… Прощавайте і прощавай цей гнилий світ … Де ні дня не було без війни. Де немає любові і дружби. Бажаю лише щоб всі задумалися, що вони роблять … Хоча, можливо, і я не ідеальна, але …

Тепер хочу подякувати своїй однокласниці Маші. Коли ти не відвернулася від мене. Коли плакала зі мною, коли я тобі розповідала, як сильно я люблю Віку, а вона мене ігнорить і.т.д. Що я хочу тобі побажати? Ну, хочу, щоб ти боролася за своє життя до кінця, жодна хвороба не повинна зламати тебе. А після своєї смерті я віддам тобі все своє здоров'я, аби ти одужала. Я просто буду ангелом, який буде захищати всіх своїх близьких …

Що ще написати? Ну, у мене було безліч спроб суїциду … Порізи на руці, 2 рази намагалася скинутися з даху, 1 раз вішалася на ремені, але він порвався і не вдалося закінчити процес, хоча я вже нічого не чула, не бачила, мені навіть боляче більше не було, і я ані краплі не шкодувала.

Що ж, сподіваюся лише, що мене не знайде ніхто і не врятує, адже я так більше не можу … Н-да, думаю, що ще такого написати, але окрім ниття, як мене задовбали училки, які постійно кричали і принижували мене, про Н., яка постійно принижувала мене, згадуючи всі ганебні історії зі мною, як мене називали жирною, худою, кривою, повією, у… ем, ссиклом, не такою, якою мене хочуть бачити …

Одне хочу сказати про школу. Всі ці опитування щодо булінгу — х… я повна. Я єдина зазначила, що мене булили, в результаті весь клас списав це на жарт і на це забили величезний болт. Хоча вони і не знали, що це я написала … Але яка вже різниця?"

Рідні знали про проблеми у школі, але не думали, що все так серйозно

Мати і сестра загиблої дівчинки кажуть, що про проблеми дівчинки у школі вони знали, але навіть не здогадувалися, що через це вона хотіла поквитатися з життям.

- Коли все це сталося, до нас приходила поліція, було багато людей, — розповіла мати дівчинки Олена Зайцева.

 

— Вони ходили, дивилися, але нічого не знайшли. А вже на п'ятий день після похорону я відкрила дверцята шафи і побачила там записку …

За словами Ольги, старшої сестри покійної, проблеми в школі у дівчинки почалися досить давно.

Був конфлікт, і не один, — розповіла Ольга. — Мама ще вагалася — не знала, чи варто телефонувати класній керівниці і влаштовувати розбірки. Питала у самої Віки, чи можна це зробити.

 

Це було після того, як вчителька обізвала сестру «свинею неосвіченою». Віку тоді довели до істерики, вона вибігла з класу …

 

Віка, до речі, добре вчилася, ходила на курси англійської, на підготовчі курси у медучилищі. В результаті мама все ж подзвонила класній керівниці.

Мати дівчинки каже, що класна керівниця лише висміяла всю цю ситуацію. І додає:

Донька була нормальною життєрадісною дитиною. Сміялася, дружила з хлопчиком, у них були чудові стосунки…

Це сталося вночі

У день, коли Віка вчинила самогубство, батьки поїхали на дачу класти плитку. А донька лишилася вдома. Зателефонувала мамі о 16.35.

«Мамо, я так втомилася», — сказала. «Так лягай, відпочинь», — кажу. «Але я потім вночі не буду спати», — сказала донька.

 

І раптом каже: «Ой, мамо, мамо …» Я запитала, що сталося. На що донька почала говорити, що заснула у маршрутці, і щось ще …

 

Це була розмова ні про що, хоча вона явно хотіла сказати щось важливе.

Коли мати приїхала додому, Віки не було. Як вона прошмигнула додому, мати не помітила. 

Коли я йшла спати, в її кімнаті ще горіло світло. Потім я встала о пів на першу ночі. Дивлюся, а світло ще горить.

 

Подумала, що Віка заснула і забула його вимкнути.

 

Заходжу — а там все …

Олена виявила доньку вже без ознак життя.

Поліція розслідує цю справу за статтею «Доведення до самогубства».

Джерело: "Факти"

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень