Про Максименка та підземелля «Под Ровно» написали на русском (6 ФОТО)

Для ближнього та дальнього зарубіжжя

Тарас Максименко – начальник управління культури міста – на власній ФБ-сторінці дав сьогодні посилання на матеріал під заголовком:

Подземелья в Украине – лабиринты Сатанова и загадки под Ровно
[media=96352]

Матеріал публікує портал LifeRaed (LR), i хоча у наведенному заголовку Рівне йде другим, але 80% публікації присвячено саме розкопкам у парку під «стоматологом» та біля нього і...

 

«янтарной комнате Эрика Коха»

Видання, зокрема, стверджує, що дивитися на наші підземні принади вже їдуть люди з Чехії та Німеччини:

От визитеров уже отбоя нет. Ходят любопытные горожане, туристы из Чехии, Германии, прибывшие в город по делам. «Ровно достопримечательностями не блещет, а тут — такой подарок. Подземелье хотим срочно музифицировать, может, приделать стилизованную часовню-вход, — говорит Максименко. — А пока я подал проект на рассмотрение Еврокомиссии, уже прошли первый отборочный тур на получение гранта — хотим обустроить тут квест-комнату».

У якийсь момент автор публікації чомусь називає Еріха Коха – Еріком, хоча потім виправляється і, говорячи про наш бункер, пише:

Еще ходят слухи, что под грудой бетона сокрыта янтарная комната.

 

«В свое время Кох якобы получил письмо от директора музея искусств Кенигсберга с требованием вернуть некий янтарный шедевр работы прусских мастеров. После этого пошли разговоры, что в бункере скрывается сокровище», — рассказывает Максименко.

А далі автор публікації робить несподіване і напрочуд геніальне припущення-пропозицію:

Комнаты тут, скорее всего, нет.

 

Но чтобы придать шарма объекту, не мешало бы сделать ее реконструкцию для туристов, тем более, янтаря на Волыни навалом.

Ось тут, до речі, можна було б зробити "Бурштинову кімнату" зі столом та собакою. За столом сидів би восковий Кох і здава восковому Кузнецеву серети битви під Курськом, а тим часом воскова вівчарка дивилася б як Кузнецов дістає із кишені, де лежить пістол

Це конгеніально, насправді. І недорого:

Наробити бурштинових портретів Коха, Кузнецова, Бульби-Боровця, якісь іще панно зробити з бурштинового пилу, і вийшла б реальна «бурштинова кімната Еріха Коха».

Ооднак цю проривну ідею від LR  у Рівному, навряд чи почують.

Зокрема, видання цитує Шабаліна – теперішнього власника нашогог бункера, який вірить, що під ним (під бункером) є ще два яруси:

«Некоторые сотрудники спецслужб утверждают, что под бункером есть еще два подземных этажа, я в этом тоже уверен. Уточнить можем, только если сделать подкоп у стены и посмотреть, как глубоко она уходит, ждем на это разрешение, — говорит Шабалин. — При немцах квартал был оцеплен охраной, вдали от глаз зевак можно было соорудить что угодно».

 

 «Если эти ярусы найти — это будет „бомба“», — убежден Максименко.

[media=96356]Шкода розчаровувати Шабаліна та Максименка, але ніяких підземних поверхів на тому болоті ніхто, найпевніше, ніколи не робив.

Хочаби тому, що там – болото. Вода сама піднімається на рівень підлоги.

 

Тобто, якщо б якісь поверхи під бункером були, то це були б поверхи не підземні, а підводні.

 

І для дослідження цих підводних поверхів родині Шабаліних знадобилися б послуги аквалангістів або потужна меліоративна техніка.

Однак, виглядає, що люди ці не повірять в очевиднее, поки не докопаються до води лопатами та ескаватороми:

«Еще МЧСников приглашу — чтоб проверили, нет ли где мин. Думаю, в проект нужно вложить около $ 100 000, — рассуждает Шабалин. — А пока сюда одна дамочка приходит загорать: ложится прямо на бункер и говорит, что ей тут энергия из космоса поступает».

Радіо Трек продовжує зацікавлено слідкувати за пошуками підземель у Рівному та підземних ярусів і бурштинової кімнати під Бункером.

Ми вважаємо увесь цей «двіж» дуже позитивним і сприятливим як для розвитку міфології Рівного, так і для популяризації нашого міста по всіх усюдах.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень