Правди колір – червоний. Смак її – гіркий: Бутусов, Стерненко та Безугла заговорили в унісон (ФОТО/ВІДЕО)

Чому так?

Ми можемо й далі ховати голову в пісок, ображатися на тих, хто говорить нам неприємні речі про генералів та політиків, яких ми возвели в своїй уяві на п’єдестал, але…

Зверніть увагу:

Бутусов, Стерненко та Безугла – люди різних політичних поглядів – заговорили останнім часом практично в унісон.

 

Заговорили про проблеми нашого війська, але передовсім – командування та генералітету.

Всі, хто розуміється на реальному стані речей (та його причинах) з Безуглої більше не сміється

Насправді зближення їхніх позицій почалося ще кілька місяців тому, коли весь «свідомий інтернет» ще заповзято таврував Безуглу.

Вже тоді багатьом стало зрозуміло, що базово і в основному Безугла – права і переважно має абсолютну рацію, коли критикує Генштаб.

ПРО ЗВІЛЬНЕННЯ КОМБРИГА

Буквально вчора – показова історія на тлі постійних проблем ЗСУ на Сході.

Юрій Бутусов написав цікавий допис про Комбрига Ковцура, якому попри все вдається утримувати фронт під Торецьком. Почитайте:

- Керованість завжди йде він командира. Не солдати створюють керованість.

 

Ось наприклад, рятувати ситуацію у Торецьку направили 32-гу механізовану бригаду, яку поспіхом сформували у 2023-му, яка втратила боєздатність після значних втрат.

 

І ось бригаду поповнили і призначили компетентного командира - комбата 22-го батальйону Юрія Ковцура.

 

І саме він вивів бригаду на позиції і тримає місто. І попри безліч атак, безліч проблем, попри наші важкі втрати, 32-га спільно з іншими підрозділами стримує ворога і Торецьк залишається нашим.

 

Тому що фронт має триматись на комбригах, які не брешуть про обстановку, які беруть на себе відповідальність, мають самостійне мислення. І ось тоді створюється керованість.

 

Тобто керованість - це в першу чергу відповідність оцінки обстановки та планування своїх дій реальним можливостям своїх військ та реальним вразливостям ворога.

 

А якби комбригам давали ще час на підготовку бригад та на злагодженість, то і боєздатність була б значно вищою.

Комбриг Ковцур -- праворуч у лютому цього року

Так от, цього самого комбрига Ковцура – зняли…

Буквально під дописом Бутусова через деякий час з'явилося повідомлення:

Юрій Дробович

Мабуть командування не згодне із Вашою думкою, Ковцура вже знято з посади комбрига 32-ої ОМБР

Юрій Бутусов

Юрій Дробович так

У самої Безуглої на цю тему ще більш розпачливий допис

- Ось вже росіянами захоплена Карлівка — важливий населений пункт, що дає ворогу можливість оперативного оточення українських сил поблизу та подальшого просування.

 

Карлівку утримували довго. Її захоплення — це прямий наслідок чергової «ротації». Але такі «ротації» проводяться не для виведення бригади на відновлення.

 

Ні, бригаду, як правило, перекидають на не менш, а то й на більш гарячий напрямок. У результаті провалюється більш-менш стабільна смуга відповідальності, і зазвичай продовжується негативна динаміка в новій смузі.

 

Люди гинуть, гинуть, гинуть... Те ж саме відбувалося в Соледарі, Авдіївці, Нью-Йорку, Торецьку, Новогродівці… Це все я спостерігала особисто, на жаль.

 

Кривава «фішка» нашого генералітету. Безпросвітний цикл невміння вийти за рамки власного поведінкового шаблону. Або ж це робота на ворога. Вже не знаю.

 

Щурі в Генштабі точно є. Як їм не залишитись, якщо ніхто предметно не чистив з 2014 року.

ДО РЕЧІ, ПРО ЩУРІВ

Одним із найуспішніших напрямків протидії ворогу стали в Україні наші безпілотні системи: люди, які самостійно почали їх розробляти, волонтери, які почали масово всіх вчити на них літати, і зрештою – колективна підтримка цьому напрямку, який довгий час дозволяв нам стримувати фронт.

Так от, почитайте – кого призначили днями керувати Командуванням сил безпілотних систем ЗСУ

Чоловіка праворуч -- призначили начальником штабу командування сил безпілотних систем ЗСУ, дівчинка ліворуч -- його дочка

- У мережі з'явилася інформація про призначення начальником штабу Командування сил безпілотних систем ЗСУ Романа Гладкого, який не лише не має жодного досвіду роботи з БПЛА, але й був підозрюваний у державній зраді, шпигунстві та корупції, а також має дружину з російським паспортом, донька виступала на змаганнях за росію.

 

Підтверджую призначення.

 

Незрозуміло, як він пройшов перевірку Служба безпеки України та досі обіймає найвищі посади. Вихідець із Криму, капітан військово-морських сил з такою репутацією і ніколи не мав відношення до дронів!

 

Що знаю, призначення саме цієї людини начальником штабу — свідоме рішення Сирського. Він був відправлений туди як «соглядатай» попри протести Вадима Сухаревського та його команди.

 

Це типовий підхід, який було використано багато разів. Зокрема така ж ситуація у Гнатова, якого Президент призначив на керівництво фронтом замість Содоля.

 

У Гнатова начальник штабу — син друга Содоля, так само як і керівники угруповувань (ОТУ) — від Содоля та Сирського.

 

Криза і хаос в управлінні на східному фронті зараз — результат кумівства, ручного контролю та втручання до рівня взводу з боку Сирського паралельно з виведенням підрозділів із Донецької області.

 

Неймовірно.

Зверніть увагу на дати: вже тоді було все відомо

А це вже Стерненко коментує виправдання Генштабу щодо призначення Гладкого

Виправдання «ні о чом»:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень