Поліції дозволили – електрошокери: «Два гарпуни-електроди пробивають навіть товстий шар одягу» (ФОТО)

Нацгвардія отримала додаткові каральні функції

22 травня народні депутати підтримали законопроєкт, у якому ідеться про заходи примусу, які мають право застосувати службовці Національної гвардії України (НГУ).

Як пише «Експерт», тепер поліції дозволять й нові інструменти протидії злочинам,  наприклад, дрони та засоби радіоелектронної боротьби. Текст законопроєкту про можливості Нацгвардії опубліковано на порталі Верховної Ради.

В обґрунтуванні законопроєкту вказується, що Нацгвардія і раніше мала достатньо повноважень, щоб здійснювати різноманітні заходи примусу.

 

Однак у нових умовах, під час воєнного стану, ці повноваження варто спростити і впорядкувати.

Нацгвардія отримала нові повноваження

ПРО ЕЛЕКТРОШОКЕРИ

Так, нацгвардійці матимуть повноваження використовувати спеціальні засоби обмеження рухливості (кайданки, електрошокери, сітки для зв'язування тощо):

  1. При затриманні особи, яка вчинила правопорушення;
  2. При конвоюванні затриманої особи до компетентних органів у разі її відмови підкоритися законним вимогам конвою;
  3. Щодо особи, підозрюваного у скоєнні кримінального злочину, який чинить опір військовослужбовцю або намагається втекти;
  4. Якщо дії особи створюють реальну загрозу заподіяння шкоди собі чи людям, що їх оточують.

Застосування електрошокера під час навчань Поліції у Німеччині

«СПАСИБІ МЕНІ ВИСТАЧИЛО» (с)

Нормальний електрошокер наприклад Taser X26 коштує близько 1400 євро.  

Як пише «Дойче велле» (DW), німецькі поліцейські, які випробовували його дію на собі так описують пережите:

«Це були п'ять секунд справжнього жаху!» - діляться враженнями німецькі поліцейські, які відчули на собі дію електрошокера.

 

Два гарпуни-електроди пробивають навіть товстий шар одягу на відстані до чотирьох з половиною метрів, 50 тисяч вольт спричиняють сильну судому по всьому тілу.

 

Якщо оцінити больові відчуття, то за десятибальною шкалою - це дев'ять, а то й усі десять балів, запевняє інструктор поліції Томас Шількен (Thomas Schilken).

 

Людина, яка отримала розряд струму, просто втрачає контроль над всім своїм тілом і падає на землю, але вже за кілька секунд може підвестися.

Однак ті, хто випробував удар на собі, ще раз пройти через це ні за що не згодні. «Спасибі, мені вистачило!» - каже Томас Шількен.

 

На подібні випробування деякі поліцейські йдуть добровільно для того, щоб точно знати, як впливає електрошокер на людину.

Такий електрошокер в Німеччині коштує 1400 Євро

ЧИ МОЖНА НИМ ВБИТИ?

Фірма-виробник також визнає, що застосування шокера пов'язане з певними ризиками.

За даними Axon, за чверть століття відтоді, коли винайшли Taser, було зафіксовано 26 випадків зі смертельними наслідками.

Усі вони, за словами представників фірми, були пов'язані з некерованим падінням вже після удару струмом або ж із займанням одягу.

При цьому в Axon категорично заперечують можливість загибелі виключно через вплив розряду на серцево-судинну систему людини.

 

Згідно ж із даними інформаційного агентства Reuters, за останні 20 років лише у США унаслідок застосування електрошокерів загинуло близько тисячі осіб.

 

У 153 випадках результати експертизи вказували на смерть від наслідків застосування Taser.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень