Підозрюваний у зґвалтуванні дитини у Рівному тепер мовчить про дядька і квартиру

Три місяці сидить у СІЗО

Рівненська поліція усе ще розслідує справу за звинуваченням 21-річного колишнього військового Василя Софяка у зґвалтуванні 10-річної дівчинки.

Вранці 10 листопада 2020 року про це повідомила у поліцію заступниця директора однієї з рівненських шкіл, якій про зґвалтування якимось чоловіком поблизу школи розповіла учениця.

Того ж дня кривдника дитини затримали на вулиці у Рівному.

З’ясувалося, що він - військовослужбовець, місцевий мешканець Василь Софяк. Раніше поліція вже нібито затримувала його з наркотиками, був також випадок погрози зброєю родичу, а ще - 12-річний дівчинці. Дитина зуміла уникнути переслідувань чоловіка, звернувшись за допомогою до дорослих.

Софяк погрози й переслідування заперечував, як і зґвалтування дівчинки. Натомість звинувачував свого дядька, який нібито зазіхав на його квартиру, тому усе проти нього підлаштував.

Підстава від дядька, який хоче забрати 5-кімнатну квартиру: підозрюваний про зґвалтування малолітньої рівнянки (ФОТО/ВІДЕО)

 

На службу Софяка призвали у 2019 році, де він підписав контракт.

В ОК «Захід» підтвердили, що він порушував дисципліну, але достатніх підстав для звільнення у його керівництва не було. Після затримання за підозрою у зґвалтуванні дитини контракт з цим військовослужбовцем таки розірвали, а його дії засудили.

Василь Софяк уже три місяці сидить у СІЗО. Посилаючись на 63-тю статтю Конституції, проти себе не свідчить, тобто нічого слідчому не розповідає. Як повідомили у відділі комунікації поліції області, розслідування триває, призначені експертизи.

Якщо вину підозрюваного доведуть, то за зґвалтування у будь-який спосіб особи, яка не досягла 14 років, Кримінальний кодекс України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень