ОСББ Рівного зупиняють ліфти, аби змусити жильців платити (7 ФОТО)

На Олеко Дундича, 5 ліфт не працює уже 20 років

До «Радіо Трек» звернулися мешканці будинків по вул. Струтинської зі скаргами, що у них в будинках зупинили ліфти.

Люди не хотіли називатися, зателефонували в студію прямого ефіру, тож ми почали з’ясовувати що тут ідо чого.

З’ясували, що йдеться про ліфти, які обслуговує підприємство «Рівнеліфт». Там нам повідомили:

Це три ліфта ОСББ «Терен». Їх зупинили не ми, їх зупинило саме ОСББ. Видно люди не хочуть платити за ліфт і вирішили ходити пішки.

Також ми взнали, що у підприємствах, які обслуговують ліфти міста, ситуація нині просто – катастрофічна – через системну несплату з боку ЖЕКів та ОСББ за обслуговування ліфтів.

Ті ж у свою чергу пояснюють, що не платять, бо їм не платять вчасно квартплат самі мешканці.

Фото з супутника. Відмічено буд на Струтинській, 31. Тут, як нам повідомили, зупинено ліфт у під'їзді №4

У будь-якому випадку, крайніми виявляються саме підприємства, які обслуговують ліфти, і де людям місяцями не платять заробітних плат

У нас борг по зарплаті – три місяці. Дехто не витримує, звільняється. Хороші спеціалісти. Це біда

Струтинської, 35. Тут ліфти зупинили у під'їздах №2 і 3

Ми зателефонували в ОСББ «Терен»: чи дійсно там більшість людей просто вирішила зекономити і обрала за краще підніматися на 9-ий поверх щодня пішки?

Ольга Покальчук є курівником одразу кількох ОСББ

Керівник «Терену» Ольга Покальчук розставила усі крапки над «і»

- Та де ви бачили, щоб люди самі відмовилися від ліфта. Просто у нас борг за обслуговування ліфтів по Струтинської 35 складає 20 000 грн. А загальний борг – по цьому будинку – 80 000грн. Я вже теж два місяці не отримую зарплату. І ніхто не отримує. Тому ми зібрали раду ОСББ і вирішили зупинити ліфти. Але це тимчасово, поки люди не заплатять

- Тобто ви так стимулюєте мешканців покрити свої борги?

У нас невелика квартирна плата – 1,52 за метр квадратний, у цю суму входить і плата за ліфт, але по Струтинської 35 там ситуація складна, бо люди мали вкластитися в індивідуальне опалення. По Струтинської, 31 там краще ситуація там тільки 20 тисяч борг загальний.

- І коли ви думаєте, що ліфти відновлять свою роботу?

- Сподіваюся, що до Великодня борги погасять. Може швидше. Уже 10 тисяч погасили. Але от на Олеко Дундича, 5 вже 20 років люди без ліфта живуть. Там його свого часу просто розібрали – от де проблема. Я той будинок взяла лише чотири роки тому, там взагалі дуже складна ситуація по ньому

Будинок по Проспекту генерала Безлюдька, 5 (колишня О. Дундича)

Тут треба пояснити, що кожний будинок це окреме ОСББ.

 

Взагалі у Рівному близько 1300 будинків. Із них ОСББ створено лише десь в 230. Не всі вони – багатоповерхові і мають ліфти.

ОСББ, як правило, створюються там, де є ініціативні люди із числа мешканців, або, як у випадку з Ольгою Покальчук, коли вона є керівником одразу кількох окремих ОСББ, як мінімум трьох: по Струтинської 31, 35 та Генерала Безлюдька, 5 (кол. Дундича).

Після першого липня всі будинки Рівного перейдуть в управління або до створених там ОСББ, або до т.з. «управляючих компаній».

Ілюстрація із підручника ОБЖ ніби з іншої реальності. Під нею підпис: "Не пустувати у ліфті із запальничками і сірниками. Пожежа в ньому вкрай небезпечна! Під час горіння пластмасових панелей виділяються отруйні речовини."

Дехто сподівається, що у ролі «управляючих компаній» виступатимуть і на далі ЖКП, дехто вірить, що

влада не кине місто напризволяще і створить «муніципальні управляючі компанії» як у Львові.

Однак, допоки ми рухаємося до рифів 01-го липня, покладаючись в основному на російське «Авось» та українське «Якось воно та буде».

Тож, найвірогідніше й ОСББ, й управляючі компанії почнуть все частіше застосовувати як аргумент у боротьбі за гроші «співмешканців» саме – ліфти. Принаймні, там, де вони є.

І … поки вони ще є.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень