«Вона стає домінантною», - стрімке поширення небезпечної мутації COVID-19 (ФОТО)

Штам D614G

Минулого тижня на ресурсі "BioRxiv" науковці з США опублікували дослідження, яке описує новий, більш заразний штам коронавірусу.

D614G

Науковці з Лос-Аламоської національної лабораторії (англ. Los Alamos National Laboratory), США повідомляють, що штам D614G (одна з 14 відомих мутацій вірусу) має нові білки у структурі «шипів», завдяки яким він легше заражає клітини людини.

Зазначимо, що це дослідження (на 33 сторінках) ще не пройшло остаточного рецензування, оскільки через пандемію процедура публікації робіт, пов’язаних з коронавірусом, була спрощена для швидшого поширення інформації між науковцями.

Фото з публікації в "Лос Анжелес Таймз"

Дослідження викликає занепокоєння, бо, як стверджують автори:

«Кількість випадків зараження штамом D614G зростає, що вказує на більшу стійкість цієї мутації у порівнянні з оригінальним вірусом».

Бет Корбер -- керівник групи дослідників

Команда вчених проаналізувала 6000 зразків вірусу з усього світу і дійшла висновку, що новий штам стає дедалі більш поширеним.

«Це тривожна ситуація, ми бачимо швидку появу нової мутації вірусу, яка протягом березня стала домінантною пандемічною формою вірусу», - зазначила керівник дослідження Бет Корбер (англ. Bette Korber).

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Костя Культреґер

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень