«Наші влаштували засідку?»: як були збиті ворожі А-50 та Іл-22 над Азовським морем (ФОТО/ВІДЕО)

Що кажуть експерти

ЗСУ офіційно повідомили: 14 січня Українські повітряні сили збили унікальний літак-розвідник РФ А-50 і Іл-22М над Азовським морем.

Це підтвердив і Залужний.

Тепер головне питання – хто і як це зробив?

Праворуч -- прошитий вражаючими елементами -- фюзеляж ворожого Іл-22, який все-таки долетів до Анапи

САМІ РОСІЯНИ?

Деякі експерти не відкидають версію пропагандистів, що дійсно російська ППО могла уразити власні літаки. Такої версії дотримуються військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко та експерт Петро Черник.

На думку Черника, якщо російська ЗРК насправді атакувала А-50 чи Іл-22, то це свідчить «про занепад оборонки» у РФ.

«А-50 - машина, яка підсвічує ракетні пуски. Росіянам все важче буде правильно наводити свої ракети на ціль.  Якщо це їхня ППО, і вони зуміли збити настільки серйозні машини власними ракетами... підтверджується моя стратегічна концепція, що росіяни рухаються в своєму оборонному укладі до занепаду», - сказав він.

Коваленко називає це «унікальним випадком у світовій історії воєн і конфліктів». 

«Якщо це і був «friendly fire», то він увійде до світової історії воєн і конфліктів як найгучніший facepalm. Якщо ж ні... То це дуже унікальний випадок у тій же світовій історії воєн і конфліктів», - зазначив експерт.

УДАРУ ЗАВДАВ F-16?

Військовий експерт, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман обережно припускає, що удару по ворожим літакам могли могли завдати винищувачі F-16 (за офіційними даними, F-16 в Україні немає - ред.). 

«Можна припустити два варіанти: ми використовували літаки, може навіть і F-16, хто знає, тому вдалося уразити. Це припущення дуже оптимістичне», - сказав він. 

Дійсно, літаки типу А-50 вважаються повітряними цілями – найвищої складності.

Просто тому, що вони самі є літаючими радарами і бачать все, що рухається в небі на сотні кілометрів у різні боки.

Дехто вважає, що збити такий літак настільки ж важко, як і потопити американський авіаносець.

 

Якщо тільки не бити по ньому ракетою – зблизька.

НАША ЗАСІДКА?

Згідно з цією версію, українські Сили оборони – добре вивчили маршрут російських літаків, якими вони курсували незмінно – щодня.

  • 14 січня, коли обидва повітряні судна почали наближатися до Керченського мосту, наші сили оборони завдали удару. Але – по Керченському мосту.
  • В результаті російська ППО, яка охороняє міст, почала збивати українські ракети і ненароком вдарила й по літаках, які знаходилися у тому ж повітряному просторі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Теги: А-50Іл-22
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень