Народна кухня: Мамині Голубці (+7 ФОТО)

Смачний український рецепт до Дня Конституції

Популярна в Україні та Східній Європі страва, смачна і ситна, котру готували ще наші предки і яку люблять всі. Говорять, що походження її назви пов’язано з голубом – пташкою, що дуже часто з’являється в народній творчості і взагалі є символом української культури. Також, можливо, назва пішла від знаменитого танцю, який називається «голубці». А що, коли ситно поїси, то і душа радіє, а страва по суті своїй калорійна, тому і справді для збереження форми гарно було б потанцювати. До речі, танець цей дуже добре спалює зайві калорії.

Тому давайте приготуємо смачні голубці, ситно пообідаємо, а на вечорницях гарно потанцюємо. Для приготування цієї страви нам знадобиться:

  • Фарш зі свинини, 1кг – 60 грн
  • Рис, 300 г – 5.40 грн
  • Цибуля, 2 шт. – 3 грн
  • Морква, 2шт. – 3 грн
  • Капуста, 2шт. – 5 грн
  • Пучок укропу – 2 грн
  • Томатна паста, 200 г – 7 грн
  • Сметана, 225 г – 7грн
  • Олія, 100 г – 2.40 грн

Для початку потрібно добре промити рис та обережно почистити капусту, щоб не порвалось листя. Далі ставимо рис варитись, а в іншій каструлі підігріваємо воду, в якій ошпаримо листя капусти, щоб воно стало м’якішим. Поки вода кипить, ми чистимо і тонко нарізаємо моркву і цибулю, яку обсмажуємо на пательні. Як морква з цибулею пустять сік, додаємо дрібно покришеного кропу і додаємо по дві столових ложки сметани та томатної пасти, також сіль і мелений чорний перець.

Потім у великій мисці рис, фарш і заправку ретельно вимішуємо в ось таку однорідну масу, яка служитиме начинкою для голубців.

Тепер час формувати голубці, начинку викладаємо в центр листа і загортаємо ретельно з обох сторін, потім краї майбутнього голубця загортаємо пальцем в середину. Викладаємо обережно голубці у велику каструлю і між шарами залишаємо порізану капусту, що лишилась від листя, непридатного для загортання голубців.

Наші голубці обов’язково потрібно заправити соусом, який ми також будемо готувати на сковороді, сметану і томатну пасту, що лишилися, додаємо в олію і підігріваємо на сковороді. Коли почне кипіти, додаємо стакан кип’яченої води, розмішуємо і чекаємо, поки закипить знову. Тоді виливаємо соус в каструлю.

Ставимо тушкуватись до повної готовності і вже незабаром смачна страва готова.

Усім приємного і патріотичного настрою, Радіо Трек вітає рівнян з Днем Конституції!

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень