Народна кухня: Мамині Голубці (+7 ФОТО)

Смачний український рецепт до Дня Конституції

Популярна в Україні та Східній Європі страва, смачна і ситна, котру готували ще наші предки і яку люблять всі. Говорять, що походження її назви пов’язано з голубом – пташкою, що дуже часто з’являється в народній творчості і взагалі є символом української культури. Також, можливо, назва пішла від знаменитого танцю, який називається «голубці». А що, коли ситно поїси, то і душа радіє, а страва по суті своїй калорійна, тому і справді для збереження форми гарно було б потанцювати. До речі, танець цей дуже добре спалює зайві калорії.

Тому давайте приготуємо смачні голубці, ситно пообідаємо, а на вечорницях гарно потанцюємо. Для приготування цієї страви нам знадобиться:

  • Фарш зі свинини, 1кг – 60 грн
  • Рис, 300 г – 5.40 грн
  • Цибуля, 2 шт. – 3 грн
  • Морква, 2шт. – 3 грн
  • Капуста, 2шт. – 5 грн
  • Пучок укропу – 2 грн
  • Томатна паста, 200 г – 7 грн
  • Сметана, 225 г – 7грн
  • Олія, 100 г – 2.40 грн

Для початку потрібно добре промити рис та обережно почистити капусту, щоб не порвалось листя. Далі ставимо рис варитись, а в іншій каструлі підігріваємо воду, в якій ошпаримо листя капусти, щоб воно стало м’якішим. Поки вода кипить, ми чистимо і тонко нарізаємо моркву і цибулю, яку обсмажуємо на пательні. Як морква з цибулею пустять сік, додаємо дрібно покришеного кропу і додаємо по дві столових ложки сметани та томатної пасти, також сіль і мелений чорний перець.

Потім у великій мисці рис, фарш і заправку ретельно вимішуємо в ось таку однорідну масу, яка служитиме начинкою для голубців.

Тепер час формувати голубці, начинку викладаємо в центр листа і загортаємо ретельно з обох сторін, потім краї майбутнього голубця загортаємо пальцем в середину. Викладаємо обережно голубці у велику каструлю і між шарами залишаємо порізану капусту, що лишилась від листя, непридатного для загортання голубців.

Наші голубці обов’язково потрібно заправити соусом, який ми також будемо готувати на сковороді, сметану і томатну пасту, що лишилися, додаємо в олію і підігріваємо на сковороді. Коли почне кипіти, додаємо стакан кип’яченої води, розмішуємо і чекаємо, поки закипить знову. Тоді виливаємо соус в каструлю.

Ставимо тушкуватись до повної готовності і вже незабаром смачна страва готова.

Усім приємного і патріотичного настрою, Радіо Трек вітає рівнян з Днем Конституції!

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень