«Намордник залиште Біллу Гейтсу». Як працює антиковідний рух в Україні (ФОТО)

50% українців не хочуть вакцинуватися проти COVID-19 навіть – безкоштовно

[media=214040]

Сьогодні «Українська правда» публікує розлогий матеріал за авторства Оксани Мороз.

У ньому вона подає цікавий аналіз так званого «антиковідного руху» в Україні.

Зокрема, автор називає  двох головних лідерів/речників цього неформального спротиву.

Умовно «проросійський» Сергій-Родослав Мікітен, який раніше очолював ГО «Ведичний світ» та читав лекції про те, як досягати своїх цілей. Сам він себе називає спортсменом, журналістом-розслідувачем та правозахисником. 

 

Нині ж теми його ФБ-публікацій: заперечення COVID-19, протести проти масок, вакцинації та чіпування. З літа 2020-го Сергій Мікітен став активним учасником та організатором заходів проти карантину, вакцинації, 5G і так далі. Згодом його антиковідна діяльність формалізувалася в громадський рух «STOP Fake Pandemic/СТОП Фейк Пандемія».

Сергій-Родослав Мікіте -- ліворуч

Умовно «проукраїнський» Остап Стахів зі Львова. Ще в січні 2020 публікації у Facebook Стахіва не мали і 50 взаємодій (уподобання, коментарі, поширення).


Зараз його аудиторія зросла до понад 60 000 підписників, а дописи отримують тисячі уподобань та поширень. І це незважаючи на те, що багато з них промарковані Facebook як такі, що містять недостовірну чи маніпулятивну інформацію. 

Остап Стахів

 «УП» згадує й таких ютьюб-блогерів як Кирило Стремоусов, Дмитро Василець, Вікторія Шилова, Віктор Вікарчук, колишній нардеп Сергій Довгань та активіст Віталій Черняховский.

На думку авторки:

Всі вони – представник організованого руху заперечення пандемії COVID-19, який у другій половині 2020 прийшов на зміну емоційним висловлюванням блогерів в соціальних мережах. 

 

Окремі ініціативні групи, організації і навіть політичні партії. Всі вони системно та злагоджено борються проти носіння масок, соціальної дистанції та вакцинації. 

 

Представники цих рухів фокусно працюють з уже підготовленими спільнотами конспірологів, антивакцинаторів, ізотериків, прихильників нетрадиційної медицини, інфобізнесменів, адептів «единства славян», русского міра і тд. Тобто усіма тими, хто і в доковідний час не цурався псевдонаукових підходів та не надто дбав про доказовість своїх тверджень.

Допис, що наводиться в публікації "Української правди"

Проте раніше це були розрізнені спільноти. Заперечення COVID-19 їх об'єднало. Тепер вони стали помітною та згуртованою силою. Маски ж стали ідентифікатором боротьби проти коронавірусу. 

 

Розділили українців на дві групи – масочники та антимасочники. А право не носити «намордник» стало чи не основним девізом організацій, які заперечують існування пандемії, нівелюють небезпеку COVID-19 та впевнені, що його вигадали для чіпування людей.

Народний депутат Юрій Камельчук від "СН" -- один із найвідоміших ковид-дисидентів в Україні

У підсумку, як стверджує Олександра Мороз:

7 з 10 українців вірять в штучне походження COVID-19, а 4 з 7 – в те, що він був створений для зменшення населення окремих країн. Лише половина українців готові вакцинуватися безкоштовною вакциною від COVID-19. Проте тільки третина, якщо вакцина буде платною.

Повністю з матеріалом «Української правди» можна ознайомитися тут

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень