Наглядова Рада «Нафтогазу» подає у відставку. Слідом підуть такі ж «набсоветы» НАЕК, УЗ та Оборонпрому? (ФОТО)

Дещо про зарплати в таких структурах

Крайній праворуч знизу -- Юрій Вітренко -- новий голова Нафтогазу. Всі решта -- члени наглядової ради, які подають у відставку через зміну керівництва

Дивні процеси відбуваються в Україні. Дехто говорить про «зраду», дехто про спробу Зеленського вийти з-під «зовнішнього контролю».

Як повідомляється на сайті ГРУПИ «НАФТОГАЗ»

Усі члени наглядової̈ ради, які були присутні під час позачергового засідання, подають Компанії письмові повідомлення про дострокове припинення своїх повноважень як членів наглядової̈ ради.

Можна припустити, що причиною демаршу стало резонансне звільнення Андрія Коболєва, яке викликало цілу низку негативних заяв з боку Західних відомств та дипломатів.

28 квітня Андрія Коболєва звільнили з посади голови НАК Нафтогаз України. Без попередження. Деякі західні дипломати чомусь назвали це звільнення "ЗРАДОЮ"

Що буде далі з Наглядовою Радою «Нафтогазу» зараз точно сказати важко. Вочевидь, все залежить від подальшого розвитку подій на Банковій.

Дехто припускає, що всі аналогічні «Наглядові Ради», де головну скрипку грають іноземці, будуть ліквідовані при всіх крупних держкомпаніях України.

 

Дехто впевнений, що нічого подібного не станеться.

Нагадаємо, що днями також резонансно втратив свою хлібну посаду в «Укроборонпромі» Мустафа Найем. Звільняється прес-секретар президента Юлія Мендель.

Якщо скорочення зачеплять й Наглядову раду «Укрзалізниці», то свою хлібну посаду там може втратити й інший відомий журналіст Сергій Лещенко.

Цей демотиватор поширювали рік тому в соцмережах, обговорюючи тогочасні зарплати екснардепів, але -- чи був він був далеким від істини?

Наскільки великими є оклади людей у таких установах і наглядових радах?... Ми можемо лише припускати, покладаючись на інформацію з відкритих джерел.

Наприклад, на тому ж сайті ГРУПИ «НАФТОГАЗ» можна прочитати, що у 2019 році на забезпечення роботи 5-ти членів наглядової ради Компанія витратила 34,9 млн грн.
З них:

29,4 млн грн — оплата послуг членів наглядової ради;

 

5,5 млн грн — відшкодування витрат, пов’язаних з виконанням ними наглядових функцій, які включають витрати, понесені компанією для забезпечення страхування відповідальності цих посадових осіб після їхнього обрання.

Тобто за 2019 рік 5-ть членів наглядової ради «Нафтогазу» заробили собі 30 мільйонів заробітної плати.

Однак, треба розуміти, що крім Наглядової ради «Нафтогаз» має ще багато «Менеджерів вищої ланки» та окремо «Правління»

Правління складається теж з 5-ти чоловік.

 

Там за 2019 рік сумарний зарплатний фонд склав 117,6 млн. грн.

Станом на травень 2021 року Нафтогаз не подає даних про зарплати керівників за 2020 рік. Лише -- за 2019-ий.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень