Галина Кульчинська: «Я взагалі – проти виборів міського голови»

Резонансна заява заступника мера Рівного

У минулому номері газети «Рівне Вечірнє» прочитала матеріал «Хомкова «команда», в якому двічі згадувалося моє прізвище у контексті безпідставних домислів невідомого автора на прізвище Бесараба.

Припускаю, що матеріал писали в якомусь штабі конкурентів Володимира Хомка. Зрозуміло, що почалася виборча кампанія і в хід пішли брудні технології, однак, не відповісти не можу.

По-перше, я дійсно є членом команди міського голови Володимира Хомка. Більше того, пропозицію стати його заступником він мені зробив ще задовго до закінчення виборів у 2008-му році. І я йому за це вдячна.

Робота на посаді заступника дозволила мені зробити багато цікавого, важливого і, я сподіваюся, корисного для міста.

При цьому, вважаю, що завжди була і залишаюся достатньо незалежною, часто дозволяю собі суперечити міському голові, але роблю це, по суті, відкрито, про що всі знають. 

Зазначу, що і Володимир Хомко є достатньо незалежним та самостійним у прийнятті рішень. На нього важко впливати емоціями чи тиском, але під силою раціональних аргументів він завжди йде назустріч. Скажу про маловідоме.

У 2012-му році, ще в часи Януковича, ми вирішили потужно відзначити 70-річчя УПА на загальноміському рівні. Акцією, яка тривала увесь рік і мала назву «12 історій про УПА». Тоді це було ризиковано, бо ми в ній задіяли усі школи міста. Фактично, це була системна пропаганда героїзму воїнів УПА серед молоді Рівного. Наслідком стало те, що я отримала подання в Генеральну прокуратуру України з боку нардепа від «Партії Регіонів» Колісніченка. Знаю, що й на Хомка тоді чинився тиск. Знаю, що мене вимагали звільнити. Але він мене підтримав і не відступив. За тих часів це був справжній вчинок.

Мені не зовсім зрозумілий вислів п. Бесараби, що в моїй особі «Хомко отримав політтехнолога на посаді заступника». Не знаю що це – комплімент чи закид? Справа в тому, що ніколи не була ніяким політтехнологом, просто завжди намагаюся виконувати свою роботу добре, а коли мова йде про публічні заходи, то роблю ставку на події яскраві, виразні, цікаві місту і людям.

Зрозуміло, що матеріал Бесараби мав замовний характер. Що йдеться про вибори. Хочу заявити власну позицію: на сьогодні день не бачу нікого, хто б краще за В. Хомка міг справитися з обов’язками міського голови. Можливо, ще не всі кандидатури названо. Можливо, у перегони вступлять кандидати типу Андрія Маркова – хтось із вагомим життєвим досвідом керівника, чи хтось із покоління результативних підприємців нової генерації типу Володимира Патіса – людини непересічної. Однак, допоки я таких не бачу.

Скажу більше, як політик, я взагалі виступаю проти виборів міського голови. На моє переконання, мери українським містам не потрібні. Нам потрібні голови виконкомів. Тобто управлінці, які б наймалися радами і виконували політичну волю відповідних рад: обласних, міських районних. Це класична британська система, перевірена століттями найуспішнішої демократії у світі.

Просто уявіть собі на хвилину, що ми раптом маємо у Рівному міську раду, яка складається із людей достойних, відданих справі та відповідальних. Кого б такі люди запросили на посаду голови виконкому керувати містом? Когось без досвіду? Когось із сумнівною репутацією? Когось, хто живе інтересами власного бізнесу?... Очевидно, що ні.

Однак, насправді, цей текст я вирішила написати ось чому. Згаданий Бесараба заявляє про якісь невідомі «схеми», стверджуючи, що «Батьківщина та Кульчинська мають свої інтереси».

Шановний Бесараба, якщо знаєте щось конкретне, то кажіть прямо. Я, як прийшла на посаду, живучи у помешканні далеко не помпезному, так в ньому і живу. Ніяких статків за час роботи не набула. В ніяких схемах ніколи участі не брала.

Більше того, саме за моїм наполяганням громадськості стали відомі неправомірно завищені ціни на овочі під час тендерних закупівель в управлінні освіти. Інформацію про них я отримала під час особистого прийому і від людини, яка прийшла з іншого питання, але працювала у фіскальних органах. Саме тоді я і підняла це питання, поставивши вимогу спочатку розібратися, а потім і повністю змінити склад тендерного комітету.

Пізніше саме фракція «Батьківщина» у Рівненській міській раді  жорстко поставила питання про «садоводів», про недопустимість відповідного земельного рішення та виключення із лав «Батьківщини» всіх, хто за нього проголосував. Звертаю увагу – подібного не зробила жодна інша фракція у міській раді.

Тому сьогодні, як керівник міської організації, я можу чесно дивитися людям у вічі, коли кажу: «Хочете порядку, хочете справедливості, хочете змін? Голосуйте за «Батьківщину»!»

А міському голові принагідно скажу таке: Володимире Євгеновичу,  на жаль, депутати обласної ради відмовились підтримати звернення до податкової, щоб вона перевірила собівартість послуг, закладених у тарифи теплопостачальних підприємств. Але місто тут цілком могло б проявити ініціативу і перевірити «Рівнетеплоенерго». Я наполягаю.

 

Галина Кульчинська

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень