«Долар буде по 100». Чи може бути, що екс-рівнянка – мала рацію? (ФОТО/ВІДЕО)

Соцмережіі сміються, але… (АК)

Може ви не знаєте, але виглядає, що зять Леоніда Кучми – один із закулісних батьків «Помаранчевої революції» та передачі влади  контрольованому американцями Ющенку… покидає Україну.

Продає все тут іноземним олігархам і перебирається до Лондону.

Зокрема, кажуть, що саме росіянам дістануться телеканали «ICTV», «СТБ» та «Новий»

Віктор Пінчук -- зять Леоніда Кучми

Правда-вигадка – невідомо. Ось тут багато про все це пишуть, висновки можете робити самі.

Тим часом у соцмережах, де люди здебільшого не відають що творять і не усвідомлюють – що ж відбувається насправді, останніми днями не вщухає сміх через нібито невдале пророцтво дружини Генерального прокурора з Рівного – Ірини Луценко.

Ірина Луценко, яка й сама певний час жила в Рівному, 18 квітня була заявила, що

- В разі обрання Зеленського, Україну чекає дефолт і долар по 100

Важливо, що в ту останню декаду квітня долар був десь на рівні 27 грн. Можливо трохи менше. Нині ж він десь на рівні 25 грн. Можливо трохи більше.

Одним словом, фактом є те, що за період після обрання Зеленського, долар не виріс, а навпаки – впав у ціні.

Люди тішаться цьому як малі діти. Вони не знають, що рік ще не закінчився, що з 01 січня 2020-го Росія припиняє транзит, що Укрзалізниця винна Росії і має повернути тій самій Росії 2 млрд. дол., а загалом ще в цьому році нам треба погасити і виплатити боргів на 144 млрд. грн. (на 216 млрд. цьогоріч ми вже виплатили при Порошенку), а наступного треба буде виплатити ще під 300 млрд.

Не те, щоб всі ці виклики були не підйомними для нас, але…

Чогось аж надто хорошого попереду мало.

Зведена таблиця виплат до 2021 року

Єдине, що тішить це повсюдний надмір грошей. У світі.

Саме це дозволяє нам перекредитуватися за дещо нижчими ставками.

Є таке поняття – облігації. Держава їх випускає (папірці) за гроші й обіцяє погасити черз енну кількість років з от таким от відсотком. Раніше українські облігації брали під 9%. Нині вже готові брати під 7% і навіть під 6%.

 

Саме наплив іноземних фінансових спекулянтів й пояснює – чому у нас зміцнилася гривня та «просідає» долар.

 

Спекулянти купують державні облігації України. Геть недавно придбали їх сумарно різних на 33 млрд. гривень. Щоби закупити ці гривні, мали викинути на ринок долари.

 

Тому то долар «просів», а гривня «зміцнилася».

Нашої заслуги тут немає ніякої: ні Зеленського, ні Порошенка. Просто в світі існує величезний надмір грошей. Дійшло до того, що в Щвейцарії довгострокові кредити видають із мінусовою ставкою.

Тобто, умовно, Ви зичите в банку 20 млн. швейцарських франків, а повертаєте через 10 років – 19 млн.

От як описують цю ситуацію українські видання, які не усвідомлюють глибини процесів у світовій економіці:

Країна мрій: в Швейцарії доплачують тим, хто бере кредит

 

У Швейцарії почався «аукціон небувалої щедрості». Так, місцеві банки почали платити додаткові кошти позичальникам за те, що ті взяли у них кредитні кошти.

 

Відзначимо, що незвичайна практика місцевих фінансових установ пояснюється тим, що процентна ставка місцевого національного банку в даний момент знаходиться на мінусовому рівні – 0,75% в рік.

 

На практиці це означає що ряд банків Швейцарії почали виділяти кредити по мінусовій ставці. У установ з’явилася дана можливість через фантастично лояльну політику регулятора місцевої фінансової системи.

Далі цитувати цей достатньо дитячий лєпєт ми не будемо, але Ви маєте гарантовану можливість ознайомитися з його продовженням ось за цим посиланням.

Справа в тому, що відсутність попиту на гроші, необхідність видавати гроші в кредит – без навару, начебто як собі в збиток, є показником надзвичайно негативних процесів у світовій економіці.

Дуже не виключено, що всіх нас (усію світову економіку) в недалекій перспективі можуть чекати геть непрості випробування. Навіть і з доларом по 100.

Єдине, що це, навряд чи, станеться (якщо таке станеться) саме через Зеленського.

На жаль, зараз Україна практично геть позбавлена суб’єктності. Ми знаходимося ві ситуації повної залежності від волі Заходу, який контролює на території Ук5раїни вже практично все що хоче.

За таких умов ті чи інші – патріотичні рішення української влади – можуть викликати з боку Заходу тільки лють. Виходить, що єдиний спосіб для нинішньої влади – врятувати Україну це – діяти непатріотично (робити те, що хоче Захід), але якось так, щоб у певний момент отримати несподіваний простір для маневру, який дивним чином дозволить всім нам якось вивернутися і втекти.

 

З хижих пазурів тих, хто вже намірився був нас із’їсти.

Одним словом, якщо маєте багато зайвої гривні, купуйте долари.

Якщо ж взагалі збираєтеся щось купувати, купуйте завжди – українське.

Ви ж знаєте ці фрази: «Свій до свого по своє», «Україна понад усе»…

Це все не жарти

Bід Редакції:

*АК – це авторська колонка. Всі думки в матеріалі – авторські

Редакція надасть можливість висловити альтернативну точку зору тим, хто захоче це зробити

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень