ДАІ нагадує про безпеку дітей на дорозі

Напередодні 1 вересня у Державтоінспекції у Рівненській області поширили пам'ятку про те, як уберегти дітей від аварій

Добігають кінця літні шкільні канікули. І це дуже вдалий час для того, щоб повторити зі своїми дітьми Правила дорожнього руху. Адже, як правило, за літо вони відвикають від інтенсивного руху транспорту, і для того, щоб на початку навчального року малюкам не було важко відновити ці знання, нагадувати їм основи безпечної поведінки на дорозі потрібно вже сьогодні. І зробити це повинні саме ми - дорослі.

Невелика пам'ятка містить прості правила, які дозволять уберегти і захистити дітлахів від аварій.

1. Регулярно нагадуйте дитині основи безпечної поведінки на дорозі. Пам'ятайте, що краще запобігти дорожньо-транспортній пригоді, ніж потім шкодувати про те, що трапилося. Маленьким дітям краще пояснювати Правила дорожнього руху в ігровій формі, за допомогою спеціальних ігрових книг, навчальних відеоматеріалів.

2. Щодня під час прогулянок пояснюйте дитині правильні дії в складній дорожній ситуації. Заздалегідь напередодні 1 вересня пройдіть з дитиною кілька разів по маршруту до школи і назад. Зверніть її увагу на дорожню розмітку, дорожні знаки, світлофори.

3. При перевезенні дитини в автомобілі обов'язково використовуйте ремені безпеки і спеціальні дитячі утримуючі пристрої. Вони дозволяють у кілька разів знизити тяжкість наслідків при аварії і допоможуть зберегти дитині життя.

4. Якщо в салоні машини перебувають неповнолітні, необхідно бути акуратнішими і не здійснювати різких маневрів.

5. При проїзді дитячих садків, шкіл і місць відпочинку дітей завчасно знижуйте швидкість, будьте готові до раптової появи дитини на дорозі.

6. Перед покупкою дитині велосипеда або мопеда заздалегідь обговоріть з ним про правила поведінки на дорозі, докладно роз'ясніть, які його обов'язки як водія, де і як він може рухатися по проїзній частині. Не забувайте про вело- та мотошоломи, а також про інші засоби захисту, які покликані пом'якшити удар при можливому зіткненні або падінні.

7. І найголовніше, намагайтеся виховувати дітей власним прикладом: ніколи і ні за яких обставин не порушуйте в їх присутності Правил дорожнього руху, будучи як пішоходом, так і водієм.

 

Безпечних Вам доріг!

 

Прес-служба УДАІ УМВС України в Рівненській області

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень