Бібліотекарі області можуть залишитися без 50% надбавки до зарплати

Якого розміру буде надбавка у бібліотекарів Рівненщини та чи платитимуть її взагалі, залежить від обсягу районного бюджету.

Напередодні нового навчального року працівники освіти, зокрема бібліотекарі, побоюються, що розмір їх зарплати може суттєво зменшитися.

Відповідний лист прийшов на адресу редакції Радіо Трек. Адже ще минулого 2014 року Кабмін закріпив визначення розміру надбавки працівникам державних і комунальних бібліотек за керівником закладу у межах фонду оплати праці.

Іншими словами, надбавку має визначати сам керівник закладу, зважаючи на фінансовий стан установи.

Фактично, тепер надбавка бібліотекарям може становити від 0% до 50% в залежності від наявних коштів, говорить начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Григорій Таргонський:

– У тій постанові від 2009 року було передбачено розмір надбавки 50%. Постановою Кабінету міністрів України від 25 березня 2014 року передбачено, що ця надбавка може бути від 0% до 50% в залежності від наявності фінансового ресурсу.

Проблема стосується не лише шкільних бібліотекарів, а й працівників усіх читалень краю. То ж якого розміру буде надбавка у бібліотекарів Рівненщини та чи платитимуть її взагалі, залежить від обсягу районного бюджету, розповідає заступник начальника Управління культури і туризму облдержадміністрації Світлана Хомяк:

– Районний бюджет приймає районна рада. І залежно від величини цього районного бюджету, тих призначень, які виділяються на ту чи іншу галузь, то кожен район уже грає за своїми правилами, дивиться, що він може виплачувати. В одному районі можуть 50% виплачувати цих надбавок, а в іншому зовсім не платить.

Водночас чиновники нагадують: про зміну умов оплати праці в бік погіршення роботодавець повинен повідомити не пізніше як за два місяці до змін.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень