Ахметов, вірогідно, придбає «Рівнеобленерго» (ЕКСПЕРТ)

Ще до виборів? (АК)

Гостру дискусію на форумі «Української правди» викликало днями повідомлення, яке певною мірою стосується і рівнян.

Звучить воно так:

Група ДТЕК Ріната Ахметова купує у групи російських бізнесменів «VS Energy» контрольні пакети акцій «Одесаобленерго» і «Київобленерго» за 250 мільйонів доларів.

 

Про це повідомив колишній член НКРЕКП, експерт із питань енергетики Андрій Герус.«За моєю інформацією ціна покупки складає 250 млн дол: 180 млн дол за 94% акцій Київобленерго та 70 млн дол за 68% Одесаобленерго», - написав він у Facebook.

 

За його інформацією, після закриття цієї угоди ДТЕК планує поглинути і решту 5 обленерго, що залишаються у власності росіян. Таким чином, під контроль Ахметова перейдуть Херсонобленерго, Кіровоградобленерго, Житомиробленерго, Чернівціобленерго, Рівнеобленерго.


Здавалося б, - що поганого в тому, що Ахметов викупить низку обленерго у російських бізнесменів?

Відповідь на це запитання дає стаття «50 відсотків Ахметова в обленерго», яка вийшла на сайті «НАШІ ГРОШІ»

В ній, серед іншого, читаємо:

Ближчими днями Ахметов стане гегемоном серед обленерго. Чи помітить АМКУ, що в державний дизайн України невпинно вкорінюється олігархічний архетип?

 

Навіть якщо росіяни зупиняться на продажі двох вищевказаних компаній – це однаково стане дуже важливою подією. Бо вона стане символом безперешкодної монополізації України конкретним олігархом.

Цікаві дані про енергопостачальні підприємства України -- їх вартість та власників -- станом на квітень минулого року. Дивно, але чомусь у цьому переліку немає "Рівнеобленерго"

Зокрема, як пояснюють оглядачі, проблема в тому, що Ахметов відтепер починає контролювати і електрогенерацію, і електророзподіл «всія України».

Як пише Юрий Николов:

Именно этой сделкой главный олигарх Украины заступает за все мыслимые и немыслимые флажки, которые #АМКУ должен выставлять вокруг монополистов. Его доля на рынке облэнерго после поглощения "лужниковских" станет под 50%, если считать в мегаватт-часах на акцию и более 40%, если считать в километрах.

 

 И ощущения такие, что у Терентьева подмахнут разрешение на сделку не заморачиваясь с тем, что Ахметов таким образом становится вообще основным энергостержнем страны.

 

От его желания буквально будет зависеть – чи выключить свет, чи оставить?

 

… неужели всем и правда наплевать на то, что именно при Порошенковском «Роттердам+» Ахметова стал собственником:

- Понад 80% теплової енергогенерації
- Понад 80% видобутку енерговугілля
- Вже понад 33% потужностей обленерего і попереду поглинання ще 17%?

Колаж Цензор.нет

Вочевидь, серед ось цих 17% буде (чи може бути) й наше «Рівнеобленерго».

Дехто припускає, що всі ключові рішення по нашому Обленерго будуть ухвалені ще до виборів, хоча для самих споживачів зміна власників, вочевидь, пройде непомітно.

Якщо вона таки відбудеться.

Набагато дошкульнішими для всіх нас можуть виявитися подальші трансформації на ринку електропостачання, про які Радіо Трек планує розповісти окремо.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Теги: Ахметов
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень