Управління МНС: знайдений у Рівному вибухонебезпечний предмет - це снаряд (ОНОВЛЕНО)

Як він опинився на вулиці міста - невідомо

Так виглядає знахідка

Про знайдений вибухонебезпечний предмет на вулиці Білій у Рівному ми повідомляли у публікації  У Рівному знайшли вибухонебезпечний предмет: ускладено рух транспорту

Прес-секретар управління Держслужби надзвичайних ситуацій у Рівненській області Дмитро Мельник поінформував:

Це учбовий снаряд. Він лежав на землі. Як там опинився - невідомо. Можливо, хтось його підкинув, а можливо, хотів здати у металобрухт, адже на вулиці Білій чимало пунктів прийому металобрухту. Знайдений снаряд небезпеки не становить. Тож рух транспорту на вулиці Білій вже відновлено. 

Дмитро Мельник також закликав громадян бути обережними і у разі виявлення на вулиці підозрілих предметів, які можуть бути вибухівкою,

телефонувати за номерами 101 та 102, а також не брати ці предмети у руки, не кидати у вогонь, не розбирати, не розрізати, не здавати у металобрухт. Адже це може становити загрозу здоров'ю і навіть життю. 

Тим часом, з поліції повідомили таке:

Виклик на 102. Виявлення боєприпасів Вул. Біла, 83.

 

Близько 12:20 працівник Рівненського ШЕУ повідомив на лінію 102 про те, що під час прибирання сміття в кущах помітив поліетиленовий мішок, який прийняв за сміття. Розгорнувши даний мішок, побачив металевий предмет схожий на міну. На місці події в кущах поліцейськими було виявлено металевий, покритий корозією предмет, схожий на мінометну міну з хвостиком.

 

Місце події було огороджено, рух транспортних засобів на даній ділянці дороги тимчасово перекрито. На місце події викликано відповідні оперативні служби (ДСНС, ШМД, СОГ та вибухотехніків).

 

За попередніми даними, даний предмет відноситься до типу авіаційних бомб часів Другої світової війни. На місце події викликали загін розмінування з Рівненського загальновійськового полігону.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook