Зірка «Володаря Перснів» відвідав кінофестиваль в Україні

Йдеться про Миколайчук Open та Віґґо Мортенсена

У неділю, 16 червня, голлівудський актор та тричі номінант премії «Оскар» Віґґо Мортенсен відкрив фестиваль глядацького кіно Миколайчук OPEN та особисто представив свою режисерську роботу «Мертві не завдають болю», - повідомляє Українська правда. Життя.

Актор, відомий українцям роллю Араґорна з «Володаря перснів», прийшов на церемонію відкриття у футболці з гербом України та заговорив до глядачів українською.

З великою повагою до вашої мови я хочу почати свою промову українською:

 

«Дякую, що запросили на ваш фестиваль. Це велика честь бути тут та дивитися нашу історію з усіма вами».

 

Вибачте, що, можливо, неправильно щось сказав.

 

Для мене правда велика честь бути тут – в Україні.

 

Ви горда та незалежна нація, яка має такою залишатися, – сказав зі сцени Мортенсен.

Після показу він також поспілкувався з аудиторією на Q&A сесії й пресконференції.

Події стрічки «Мертві не завдають болю» розгортаються у 1860-х роках у США. Вів’єн Ле Куді вирушає у мандрівку з данським мігрантом Хольгером Ольсеном, щоб побудувати спільне життя в одному з містечок штату Невада. В цей самий час обертів набирає громадянська війна, тож чоловік вирушає на війну на боці Армії Півночі. Тепер Вів’єн мусить навчитися захищати себе самостійно, а це нелегко у місті, яке контролюють жорстокі та зіпсовані чоловіки.

Про фестиваль

Фестиваль глядацького кіно Миколайчук OPEN розпочався 15 червня й триватиме до 23 червня. Традиційно відкривається фестиваль на день народження відомого українського актора Івана Миколайчука. В програмі цьогоріч майже 70 стрічок: фестивальні гіти, вестерни, фантастика, документальні та короткометражні фільми.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook