З’їли 2 кг сиру за вечір! Цю смакоту повинен спробувати кожен (РЕЦЕПТ)
Без консервантів та барвників
Пропонуємо три рецепти домашнього сиру. Вам вони обов'язково сподобаються.
Рецепт №1. Твердий сир
Інгредієнти:
1 кг сиру жирністю - 9%;
1 л молока жирністю - 3,2%;
0,5 ч.л. - соди;
2 яйця;
1 ч. л. - солі;
50 г - масла вершкового.
Молоко поміщаємо на вогонь. Після того, як закипить, додаємо сир і варимо 15 хвилин на вогні слабкої інтенсивності. Потім масу проціджуємо за допомогою марлі і залишаємо в друшляку, щоб збігла сироватка. На це піде приблизно 20 хвилин. Далі додаємо яйця, всипаємо соду і помішуємо.
Перекладаємо сир в каструлю і плавимо на вогні слабкої інтенсивності або за допомогою водяної бані. Плавити потрібно до перетворення сиру в однорідну масу. Потім в сир вмішуємо вершкове масло. Сир перекладаємо в форму, охолоджуємо і поміщаємо на всю ніч в холодильну камеру.
Рецепт №2. Плавлений сир
Інгредієнти:
400 г - сиру жирністю 9%;
й ч. л.- соди;
50 мл - молока;
0,5 ч. л. - цукру;
50 г - вершкового масла;
0,5 ч. л. - солі.
Сир викладаємо в миску, вливаємо в нього молоко, всипаємо цукор, сіль, соду і розмішуємо. Ставимо масу на водяну баню і плавимо протягом п’яти хвилин. За допомогою блендера перебиваємо масу до однорідної консистенції. Потім додаємо масло і плавимо ще п’ять хвилин.
Сир перекладаємо в контейнер, охолоджуємо і на зберігання відправляємо в холодильну камеру.
Рецепт №3. Сир із зеленню
Інгредієнти:
400 г - сметани жирністю 20%;
1 л - молока жирністю 3,2%;
1 ст. л. - солі;
4 яйця;
20 г кропу.
Молоко кип’ятимо. В цей час в сметану додаємо яйця, всипаємо сіль і розмішуємо. Сметанну масу додаємо в кип’яче молоко і варимо 10 хвилин на вогні середньо-слабкої інтенсивності. Коли маса трохи охолоне, додаємо в неї кріп. Розмішуємо.
Даємо стекти з сиру сироватці через марлю у друшляку. Зверху ставимо щось важке і на всю ніч в холодильну камеру.
Повідомляє - Затишок
Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ