Желе із шампанського спеціально до свята: шикарна страва із двох складників (РЕЦЕПТ)

Солоденьке вже не те, що раніше

Звичайне желе можна урізноманітнити шампанським. Чому б і ні? Це ж Новий рік! За бажання до поточного списку продуктів можна додати хіба що фрукти або присипку у вигляді цукрової пудри

Інгредієнти:

  • шампанське - 450 мл
  • желатин - 10 г
  • фрукти - за бажанням

Приготування:

Замочуємо желатин у невеликій кількості шампанського – вистачить близько третини склянки. Тоді ставимо шампанське на середній вогонь і, постійно перемішуючи, чекаємо на повне розчинення желатину.

Пам’ятайте: не можна доводити желатин і шампанське до закипання В такому разі шампанське втратить алкоголь, а желатин – свої властивості.

Даємо гарячій суміші з желатину і шампанського охолонути, додаємо залишок шампанського, гарненько розмішуємо, проціджуємо через сито і розливаємо по склянках.

За бажання – можна порізати будь-які фрукти і додати в желе. Це може бути, наприклад, банан, виноград без кісточок, консервовані персики.

Не підійдуть хіба що ківі й ананас, адже в них є кислота, яка перешкоджає застиганню желатину.

Відправляємо желе у холодильник до повного застигання, а тоді – насолоджуємось алкогольним десертом!

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook