Желе із шампанського спеціально до свята: шикарна страва із двох складників (РЕЦЕПТ)
Солоденьке вже не те, що раніше
Звичайне желе можна урізноманітнити шампанським. Чому б і ні? Це ж Новий рік!
Інгредієнти:
- шампанське - 450 мл
- желатин - 10 г
- фрукти - за бажанням
Приготування:
Замочуємо желатин у невеликій кількості шампанського – вистачить близько третини склянки. Тоді ставимо шампанське на середній вогонь і, постійно перемішуючи, чекаємо на повне розчинення желатину.
Пам’ятайте: не можна доводити желатин і шампанське до закипання
В такому разі шампанське втратить алкоголь, а желатин – свої властивості.
Даємо гарячій суміші з желатину і шампанського охолонути, додаємо залишок шампанського, гарненько розмішуємо, проціджуємо через сито і розливаємо по склянках.
За бажання – можна порізати будь-які фрукти і додати в желе. Це може бути, наприклад, банан, виноград без кісточок, консервовані персики.
Не підійдуть хіба що ківі й ананас, адже в них є кислота, яка перешкоджає застиганню желатину.
Відправляємо желе у холодильник до повного застигання, а тоді – насолоджуємось алкогольним десертом!
Джерело: Ukr.Media
Радіо Трек: НОВИНИ