Згодиться при відключенні: як зберегти м'ясо свіжим без холодильника

Перевірені варіанти

Зараз всі ми живемо в реаліях, коли відключення світла може трапитись з кожним.

За таких умов важливо мати можливість зберігати продукти свіжими без холодильника.

Розповідаємо, як зберегти сире м'ясо при блекауті, щоб воно не зіпсувалося.

Як недовго можна зберігати сире м'ясо без холодильника

Є 8 перевірених варіантів, як зберегти шматочок м'яса апетитним:

  • лід - насипати в тару і викласти туди м'ясо, щільно закрити ємність і обмотати тканиною, кожні 3-4 години міняти лід (термін зберігання - 3 доби);
  • баранячий або свинячий жир - обмазати шматок м'яса жиром, загорнути в папір або тканину, помістити в темне прохолодне місце (термін зберігання - 4 доби);
  • варіння - нарізати м'ясо шматочками, викласти в каструлю, додати 5-6 ст. л солі і воду, варити протягом 3-4 хвилин, перекласти в тару, закрити і прибрати в темне прохолодне місце (термін зберігання - 2 доби);
  • хрін, щавель або кропива - обмотати м'ясо рослинами, посипати сіллю, кожні 7-8 годин міняти листя (термін зберігання - 2 доби);
  • оцет - м'ясо промити, облити оцтом, обмотати бавовняною тканиною, покласти в ємність і щільно закрити, а потім кожні 7-8 годин міняти розчин і зливати рідину (термін зберігання - 3 доби);
  • молоко - промити м'ясо, викласти в ємність, залити холодним молоком, закрити кришку, прибрати в темне прохолодне місце (термін зберігання - 2 доби);
  • лимон і капуста - листя капусти відбити молотком, загорнути в них м'ясо, часточки лимона викласти зверху, знову обмотати капустою (термін зберігання залежить від кількості капусти і лимона).

Деякі умільці як консервант використовують мед - достатньо намастити шматок м'яса медом, покласти в чисту ємність і щільно закрити кришкою. Таке м'ясо в прохолодному темному місці зберігається дві доби.

Як зберегти свіже м'ясо на тривалий термін

Якщо вам потрібно, щоб продукт лишався свіжим впродовж довшого терміну, можна скористатися народними засобами. М'ясо залишиться придатним до споживання, але при обробці може мати специфічний запах і присмак. Особливо це стосується наступного методу зберігання:

Саліцилова кислота

Ретельно промити м'ясо, розвести саліцилову кислоту - 1 ч.л на 0.5 л води. Змочити в розчині шматок чистої тканини і обмотати ним м'ясо. Шматочки викласти в емальовану тару, щільно закрити все це діло кришкою і не відкривати. В темному прохолодному місці м'ясо таким чином зберігається не довше двох тижнів.

Сіль

Метод, популярний серед мандрівників. Є два варіанти використання солі:

  • соляний розчин - розвести в 0.5 л води 10 ст. л солі, на добу викласти туди м'ясо, потім прибрати в скляні банки і залити розчином;
  • суха сіль - нарізані шматки м'яса викласти в кілька шарів, пересипавши сіллю.

В обох випадках м'ясо зберігається в темному прохолодному місці близько трьох місяців. Перед вживанням таке м'ясо слід викласти в чисту воду на 2-3 години, щоб вимилась зайва сіль. 

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook