Заварне тісто на вареники та пельмені: ідеальне – не рветься і не липне до рук

Виходить м’яке та еластичне

Вареники — популярна українська страва, яку готують з різними начинками: солодкими або пісними. Щоб вони вийшли гарні, потрібне правильне тісто: тонке, міцне, яке не рветься при ліпленні і не розпадається під час варіння.

Як приготувати ідеальне тісто на вареники, пельмені або чебуреки на окропі пропонуємо дізнатися разом із ТСН у матеріалі нижче.

Інгредієнти:

  • Борошно — 3 склянки
  • Окріп — 200 мл (1 склянка)
  • Яйце — 1 шт.
  • Олія — 3 ст. л.
  • Сіль — ½ ч. л.

Просійте борошно, бажано високої якості.

Додайте яйце кімнатної температури і перемішайте.

Влийте олію і знову розмішайте.

Поступово вливайте окріп, постійно помішуючи спочатку виделкою, потім руками, коли трохи охолоне. Не додавайте більше борошна або води, навіть якщо тісто здається густим або рідким.

  • Вимішуйте до однорідності — тісто не повинно липнути до рук.
  • Накрийте рушником і залиште на 10 хвилин перед ліпленням.

Тісто готове! Воно еластичне, легко розкочується і ідеально підходить для будь-яких вареників чи пельменів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook