Запіканка з картоплею замість пюре: продукти — ті ж, але виходить вдвічі смачніше (РЕЦЕПТ)

Окрім, власне, картоплі треба ще 4 інгредієнти і буквально 20 хв на приготування

Картопляне пюре — одна з улюблених страв багатьох людей. Його готують частіше, ніж будь-які інші гарніри, бо це і швидко, і просто, і ще й бюджетно та ситно!

Якщо ви обожнюєте пюре, але хочете внести трохи різноманітности, спробуйте картопляну запіканку. Готується вона швидко, а смак вас приємно здивує

Інгредієнти:

  • картопля — 1 кг
  • курячі яйця — 2 шт.
  • цибуля — 3 шт.
  • молоко — 1 стакан
  • вершкове масло — 3 ст.л.

Приготування:

У зварену і вже потовчену картоплю додайте стакан гарячого молока, сирі яйця, розтоплене вершкове масло та сіль. Зробіть пюре. Цибулю тим часом подрібніть і підсмажте.

Візьміть форму і змастіть її маслом. Викладіть на неї половину картопляної маси, а зверху — рівним шаром — смажену цибулю, яку потім закривають залишком пюре. Поверхню змастіть сметаною або трохи збризніть рослинною чи оливковою олією. Відправте форму у духовку на 20-25 хв.

До цієї запіканки можна приготувати сметанний, грибний або молочний соус. Це настільки повноцінний гарнір, що його можна сміливо назвати ідеальним

А якщо вам раптом захочеться чогось м'ясного, можете спокійно доповнити картопляну запіканку сосисками або ж фаршем (але попередньо просмаженим!). Вийде теж дуже смачно

Джерело: prostoway

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook