Запечена грудинка від шеф-кухаря: пікантний соус змусить гостей облизати тарілки

Приготуйте цю страву до свята

До Великодня господині готують багато страв, серер них – і м’ясні. Наприклад, готують курку, буженину, холодець, реберця тощо. Шеф-кухар Євген Клопотенко рекомендує приготувати запечену грудинку в цікавому насиченому спеціями соусі. Вона вийде соковитою, пікантною та з апетитною скоринкою.

Інгредієнти:

  • 1-1,2 кг – свинячої грудинки 
  • 1 ст. л. – пластівців паприки 
  • 4 шт – зубчики часнику 
  • ½ ч. л. – кмину 
  • 1/3 ч. л. – червоного перцю 
  • 1/3 ч. л – імбиру 
  • ½ ч. л. – кориці меленої 
  • 2 ст. л. – соняшникової олії 
  • 200 г – томатів пелаті (цілі або шматочками) 
  • 10 шт – оливок без кісточок
  • 1 ч. л. – солі 

Розігрійте духовку до 100 градусів і приготуйте маринад для грудинки.

В миску додайте паприку, часник, кмин, червоний перець, імбир, корицю, томати, оливки та олію. Ретельно перебийте все блендером до однорідного стану густого соусу. Він має бути добре солоним, бо грудинку ми окремо не солитимемо.

Ретельно обмажте грудинку з половиною соусу, викладіть у форму для запікання, не накривайте і ставте запікатися на 2 години за температури 100 градусів. Потім дістаньте грудинку з духовки та змастіть залишками соусу.

Увімкніть духовку на 220 градусів в режимі верхнього та нижнього нагріву чи грилю, якщо такий є. Ставте грудинку ще на 25 хвилин. Запікайте до утворення скоринки.

Залиште страву в формі, щоб вона охолола, та нарізайте на порційні шматочки. Це буде смакота!

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook