Запашні і пишні, наче хмаринка, пампухи на воді (РЕЦЕПТ)

Найкраще смакують, звісно ж, з часником і кропом!

Це дуже простий пісний рецепт. А ще такі пампухи - дуже смачна заміна хліба.

Інгредієнти:

  • вода (тепла) - 1 склянка
  • сіль - 2 щіпки
  • цукор - 1,5 ст. л.
  • олія - 3 ст. л.
  • сухі дріжджі - 11 г
  • борошно - 450 г
  • яйце (за бажанням) - 1 шт.
  • часник, кріп - до смаку

Приготування:

Теплу воду змішуємо з цукром і дріжджами. Додаємо олію, щіпку солі та просіяне борошно. Тоді замішуємо тісто - воно має трохи прилипати до рук.

Змащуємо тісто і деко олією та починаємо формувати пампушки - має бути 12 більш-менш однакових кульок. Викладаємо їх на деко і даємо «настоятися» хвилин 20.

Змащуємо пампухи яйцем (якщо це не пісний рецепт) і відправляємо їх до розігрітої до 200 градусів духовки на 25-30 хв.

Щойно вони будуть готові, змащуємо їх соусом із олії, щіпки солі, подрібненого кропу та пропущеного через прес часнику. Після цього пампухи можна відправити у духовку ще буквально на 5 хв

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook