Запашні і пишні, наче хмаринка, пампухи на воді (РЕЦЕПТ)
Найкраще смакують, звісно ж, з часником і кропом!
Це дуже простий пісний рецепт. А ще такі пампухи - дуже смачна заміна хліба.
Інгредієнти:
- вода (тепла) - 1 склянка
- сіль - 2 щіпки
- цукор - 1,5 ст. л.
- олія - 3 ст. л.
- сухі дріжджі - 11 г
- борошно - 450 г
- яйце (за бажанням) - 1 шт.
- часник, кріп - до смаку
Приготування:
Теплу воду змішуємо з цукром і дріжджами. Додаємо олію, щіпку солі та просіяне борошно. Тоді замішуємо тісто - воно має трохи прилипати до рук.
Змащуємо тісто і деко олією та починаємо формувати пампушки - має бути 12 більш-менш однакових кульок. Викладаємо їх на деко і даємо «настоятися» хвилин 20.
Змащуємо пампухи яйцем (якщо це не пісний рецепт) і відправляємо їх до розігрітої до 200 градусів духовки на 25-30 хв.
Щойно вони будуть готові, змащуємо їх соусом із олії, щіпки солі, подрібненого кропу та пропущеного через прес часнику. Після цього пампухи можна відправити у духовку ще буквально на 5 хв
Радіо Трек: НОВИНИ