Запам’ятайте ці 3 цифри на ковбасі: якщо вони є, то навіть не думайте купувати продукт – м’яса в складі немає
Це треба знати усім


Щоб в магазині обрати якісну ковбасу, необхідно звертати увагу не лише на гарне пакування та ціну. Склад продукту — це те, що надасть вам повну інформацію, адже деякі складники можуть бути шкідливими для вашого здоровʼя.
На які позначки звертати увагу на ковбасі?
Особливо небезпечним вважається Е250 – так позначається нітрит натрію. Це добавка, яка допомагає зберегти привабливий рожевий колір ковбаси та інших мʼясних виробів, таких як сосиски чи сардельки.
Але є одне «але»: при термічній обробці або тривалому зберіганні ця добавка може сприяти утворенню канцерогенів – речовин, які можуть провокувати серйозні захворювання.
На першому місці у переліку складу завжди повинно бути мʼясо, а не жир, сало чи інші інгредієнти. Відсоток мʼяса в складі може відрізнятися, адже все залежить від сорту виробу.
- Вищий сорт містить не менше 80% шматкового мʼяса.
- Перший сорт – не менше 50% шматкового мʼяса.
- Другий сорт – не менше 70% подрібненого мʼяса та потрухів, з них не більше 20% підшкірного жиру.
- Третій сорт – не менше 50% подрібненого м’яса та потрухів.
Джерело: noviydoctor
Радіо Трек: НОВИНИ