Заморожена сметана – чому це направду геніальний лайфхак і де її використовують?

Сметану у такому вигляді можна зберігати декілька місяців і вживати без шкоди для здоров’я

Якщо ви помітили, що термін придатності сметани от-от закінчиться, або ж купили забагато сметани і не маєте, куди її «всунути», то найкраще, що можна зробити – заморозити її Такий спосіб помітно заощаджує гроші і зменшити кількість харчових відходів.

Найкращими способами заморозити сметану і тим, як використовувати її після розморожування, ділиться видання Insider.

В оригінальному контейнері

Треба закрити контейнер, покласти його у пакет для заморозки та заморозити. Це допоможе запобігти проникненню повітря та зневоднення самого продукту.

 В окремих контейнерах

В цьому випадку треба розлити сметану в окремі пластикові чи інші контейнери, що герметично закриваються, і заморозити. Цей спосіб дуже зручний тим, що сметану ви ділите на менші порції і за необхідності вам не доведеться розморожувати її всю.

Скільки може зберігатися сметана?

Спеціалісти рекомендують зберігати сметану у морозильній камері не більше 3 місяців.

Як розморозити сметану?

Розморожувати сметану потрібно впродовж доби у холодильнику. Тобто треба просто дістати сметану з морозилки і перекласти на полицю у холодильник.

Але ні в якому разі не розморожуйте її при кімнатній температурі

Як використовувати заморожену сметану

Така сметана ідеально доповнить ваші улюблені запіканки чи супи. Але найкраще її використовувати у рецептах, які потребують однорідної текстури: соуси, гарніри та окремі види випічки.

Джерело: food.oboz

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook