Заливний пиріг із фаршем: зникає зі столу за лічені хвилини (РЕЦЕПТ)
Прекрасна вечеря, яка коштує недорого
Фудекспертка Світлана Левицька запропонувата фоловерам приготувати смачну страву — заливний пиріг з фаршем. Вона рекомендує готувати одразу подвійну порцію, бо це неймовірно смачно.
Інгредієнти:
Для начинки:
- 600 г – фаршу;
- Цибулина – 1 шт;
- Морквина – 1 шт;
- Часник — 2−3 зубчики;
- Помідор – 1 шт;
- Сіль — за смаком (приблизно 0.75 ч. л.);
- Чорний перець мелений — 0.5 ч. л.;
- Паприка солодка — 1 ч. л.;
- Коріандр мелений — 0.5 ч. л.;
- Зіра — 0.5 ч. л. (потовкти у ступці);
- Сухий часник (або ще трохи свіжого) — 0.5 ч. л.;
- Сухі прованські трави або орегано — 0.5 ч. л.
Для тіста:
- Яйця — 3 шт;
- Борошно — 135 г;
- Вода — 120 мл;
- Розпушувач — 1 ч.л.;
- Тертий пармезан — 50 г.
Овочі нарізати невеликими кубиками.
Обсмажити цибулю та часник, додати моркву та тушкувати до розмʼякшення.
Додати помідор та спеції, перемішати та додати фарш.
Начинку тушкувати, поки фарш не втратить свій первинний колір.
Змішати інгредієнти для тіста, а в кінці вмісити тертий пармезан.
Половину тіста залити в форму, застелену пергаментом. Викласти начинку і зверху залити рештою тіста.
Випікати при 210 градусах 35−40 хвилин.
Джерело: fakty
Радіо Трек: НОВИНИ