Залишилося три місяці: в Україні вводять нові правила роботи продуктових ринків
Йдеться про нові гігієнічні вимоги
Відповідно до наказу Мінагрополітики уже в жовтні мають запрацювати новими гігієнічні вимоги до роботи ринків, гуртових ринків сільгосппродукції будь-якого підпорядкування.
Оператори агроринків будуть зобов'язані отримувати експлуатаційний дозвіл або реєструвати потужності агропродовольчого ринку, відповідно до вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». А у разі відсутності акредитованої лабораторії - працювати такий ринок не матиме права.
Оператори агропродовольчих ринків повинні забезпечити належні умови для роботи акредитованої лабораторії, зокрема, шляхом надання у користування службових приміщень, забезпечених опаленням, електропостачанням, вентиляцією, водопостачанням та водовідведенням", - повідомили у Держпродспоживслужбі.
Там додають, що загалом гігієнічними вимогами до агропродовольчих ринків регламентовано:
- загальні вимоги до агропродовольчих ринків;
- вимоги до території агропродовольчого ринку;
- вимоги до приміщень, обладнання, торговельно-технологічного устаткування,
- інвентаря агропродовольчих ринків;
- вимоги до реалізації на агропродовольчих ринках харчових продуктів та тварин,
- призначених для виробництва харчових продуктів;
- заходи боротьби із шкідниками на агропродовольчих ринках;
- вимоги до гігієни персоналу агропродовольчого ринку, який працює в зоні поводження з харчовими продуктами;
- обов'язки операторів агропродовольчих ринків.
У Держпродспоживслужбі закликають операторів ринку сумлінно дотримуватись норм чинного законодавства, тим самим забезпечуючи прозорість власного бізнесу і безпечність харчових продуктів.
Джерело: dilo.ua
Радіо Трек: НОВИНИ