Щоб не було похмілля: закуски, які краще не поєднувати з алкоголем

Аби вранці не почуватися «напівмертвим»

Похмілля може виникнути не лише через низьку якість алкоголю, а й від продуктів, якими людина «закусує» спиртне. Зокрема, про продукти, які вважаються непоєднуваними з алкоголем інформує видання Ukr.Media.

Смажене або копчене м'ясо

У смаженому м'ясі дуже багато жиру, який навантажує печінку. При цьому, в момент споживання алкоголю печінка і так працює над тим, аби виводити з організму токсини.

Крім того, підвищується і час дії спиртного, що викликає додаткові навантаження на різні органи.

Маринади

Беручи алкоголь, краще не закушувати маринованою їжею, адже це дасть ще більше навантаження на печінку і нирки.

Зокрема, це пов’язано з використанням у маринадах оцету і спецій. Закушувати краще солоними овочами.

Кавун, виноград, дині

Через велику кількість цукру у складі цих фруктів при поєднанні з алкоголем відбувається посилений процес бродіння.

А якщо з'їсти грейпфрут і запити його черговою чаркою спиртного, то є всі шанси отримати ще й алкогольне отруєння.

Помідори

Закушуючи помідорами, можна спровокувати метеоризм.

Їх можна замінити томатною пастою чи кетчупом, адже вони такого ефекту не викликають.

Солодощі

Підвищений рівень цукру у солодощах змусить організм почати переробляти насамперед його, а не алкоголь. В організмі це викликає викид інсуліну у кров'яну систему, що провокує похмілля та багато інших побічних ефектів.

Газові напої

Через високий вміст вуглекислого газу у таких напоях, вони можуть спровокувати швидку всмоктуваність алкоголю і, як наслідок, швидке сп'яніння і жахливе похмілля на наступний день.

Кавові напої + коньяк

Додавати до кави кілька крапель коньяку - для смаку – не варто. Це може викликати різні хвороби і навіть спазм судин мозку.

Молоко

Не слід запивати молоком щойно випиту горілку, адже від цього постраждає підшлункова залоза.

ЧИМ ТОДІ ЗАКУСИТИ?

Квашені продукти відмінно підійдуть для закуски. До прикладу, капуста чи овочі. А ще - салати, на зразок вінегрету.

А от до винних напоїв краще всього підійде сир.

ПОРАДИ

Перед майбутнім застіллям, приблизно за 2 години до початку, можна випити 1 чарку міцного напою і добре поїсти.

Це зробить вас більш стійким до сп'яніння на вечірці.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook