З цим тістом виходить найсмачніша випічка: Пухкі рогалики з маковою начинкою

Ідеальний рецепт тіста

Домашню випічку полюбляють усі. Але тісто, буває, виходить тверде і не ароматне. Якщо ви ще не знайшли свій ідеальний рецепт тіста, пропонуємо вам приготувати рогалики за цим варіантом.

Інгредієнти:

Опара:

  • 125 мл – теплого молока
  • 0,5 ст. л – цукру
  • 20 г – пресованих дріжджів
  • 5-6 ст. л – борошна

Тісто:

  • 2 – яйця (1 жовток для змащування)
  • 360 г – борошна
  • 4 ст. л. – цукру
  • 1 пакетик – ванільного цукру
  • 60 г – вершкового масла

Начинка:

  • 250-300 г – готової макової маси
  • 1 ст. л. – манки
  • Глазур:
  • лимонний сік
  • цукрова пудра

Готуємо опару. До теплого молока додаємо дріжджі, цукор, перемішуємо. Тоді додаємо борошно, перемішуємо ложкою, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо в теплому місці на 20 хвилин. Повинно утворитись густе тісто.

Далі збиваємо вінчиком яйця з цукром, ванільним цукром.

Додаємо розтоплене вершкове масло, перемішуємо і додаємо цю суміш до опари.

Тоді всипаємо поступово борошно і замішуємо тісто.

Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо в теплому місці на 1,5 години.

Тісто ділимо на 2 частини, кожну із частин розкачуємо в коло, товщиною приблизно 5 міліметрів. Розрізаємо коло на 8 трикутників. До готової макової маси додаємо манку та перемішуємо. Накладаємо по 1 ч. л. макову начинку та завертаємо рогалики.

Рогалики викладаємо на відстані один від одного на деко застелене пергаментом. Накриваємо рушничком та залишаємо на 20 хвилин. Змащуємо рогалики жовтком змішаним з водою. 

Випікаємо у розігрітій духовці до 180 градусів, приблизно 25 хвилин.

Охолоджені рогалики змащуємо глазур'ю.

Джерело: gospodynka

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook