Їжа посилює запах поту: з якими продуктами слід бути обережним

А також продукти, що покращують природний аромат тіла

Продукти, які посилюють запах поту:

Тваринний білок

М'ясо перетравлюється повільніше, ніж рослинна їжа. При розщеплюваних білки його продукти всмоктуються в кишківнику, потрапляють у кров та піт. А поєднуючись з бактеріями, які є на тілі, це тільки посилює запах.

Овочі

До овочів, які посилюють неприємний запах, відносять гарбуз, спаржу, броколі та цвітну капусту.

Прянощі

Гострі приправи додають поту неприємного запаху, зокрема перець чилі. Він містить алкалоїд капсаїцин, які наш мозок сприймає як сигнал про перегрівання, і організм для охолодження виробляє піт. Також посилює запах кмин, кумин та карі.

Риба

Споживання продуктів з вмістом холіну теж посилює запах. Зокрема, тунець та червона риба.

Продукти, які позитивно впливають на запах тіла:

Зелень і овочі

Шпинат, рукола, капуста містять велику кількість хлорофілу, який діє, як природний дезодорант. Петрушка містить багато хлорофілу, її давно вважають хорошим засобом від неприємного запаху. М’ята також знижує кількість імпульсів, що посилаються до потових залоз, тому ті виділяють меншу кількість секрету. Розмарин блокує бактерії, що викликають неприємний запах.

Вода

Треба підтримувати правильний питний баланс. Вода виводить токсини, а заразом і неприємні запахи.

Чай

Але не солодкий і бажано трав'яний. Наприклад, шавлія, ромашка та меліса. Добре впливає на запах зелений чай.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook