Їв сушену рибу: На Рівненщині 20-річний чоловік захворів на ботулізм

Йому ввели спеціальний антитоксин

Черговий випадок ботулізму виявили на Рівненщині.

Захворів 20-річний мешканець Здовбиці Рівненського району, який їв тарань, снеки та кальмари, повідомляє обласний центр контролю та профілактики хвороб.

У молодика був кишковий розлад, діарея, порушення зору, часткове порушення мови, утруднене ковтання їжі та підвищена температура тіла. Йому ввели ботулінічний антитоксин, після чого стан хворого покращився.

Ботулізм – це харчове отруєння, зумовлена споживанням продуктів, в яких накопичилися ботулотоксини. 

В організм людини токсин потрапляє в основному з харчовими продуктами. Причиною ботулізму найчастіше стають продукти домашнього консервування – м'яса, риби, рідше – овочів.

Потенційно небезпечними є усі консервовані продукти, які були погано вимиті, неправильно або недостатньо термічно оброблені. 

Як вберегтися від ботулізму? 

Необхідно уникати споживання в’яленої, солоної та консервованої риби та м'ясних консервів, в першу чергу домашнього приготування. Також потрібно уникати споживання продуктів, умови зберігання та транспортування яких могли бути не дотримані належним чином, або про якість яких споживачу достеменно невідомо.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook