Яйця Жаннет (РЕЦЕПТ)

Такого варіанту фаршированих яєць ви, напевно, ще не куштували

Сімейний рецепт приготування закуски з яєць французького кухаря Жака Пепена.

Таку закуску часто готувала його мама Жаннет. Її іменем він згодом і назвав цю страву. Закуска дуже проста в приготуванні, без екзотичних інгредієнтів, але дуже смачна.

Інгредієнти:

варені яйця - 5-6 шт.

часник - 2 зуб.

молоко - 2 ст.л.

зелень петрушки (дрібно порізана) - 2 ст.л.

сіль - 1/4 ч.л. або на смак

чорний мелений перець - на смак

оливкова олія (для смаження) - 1,5 ст.л.

Для соусу:

яєчна начинка - приблизно 2 ст.л.

діжонська гірчиця - 2 ч.л.

червоний винний оцет - 2 ч.л.

вода - 1 ст.л.

сіль - на смак

чорний мелений перець - на смак

оливкова олія - 60 мл.

 

Варені яйця очистити від шкаралупи, розрізати навпіл, вийняти жовтки. До жовтків додати молоко і розім’яти їх виделкою. До жовтків додати дрібно порізану петрушку, вичавлений часник, сіль, чорний мелений перець. Все перемішати. Отриманою сумішшю щільно наповнити білки без вершка.

Готуємо соус. 

До яєчної начинки, що залишилася (приблизно 2 ст.л.), додати винний оцет, воду, діжонську гірчицю, сіль, перець. Все ретельно перемішати. До отриманої суміші, збиваючи вінчиком, поступово додати олію. Для більшої однорідності соусу можна скористатися блендером.

На сковорідці розігріти оливкову олію, викласти фаршировані яйця зрізом донизу і на невеликому вогні смажити їх приблизно 2 хвилини до рум’яності. 

Дно тарілки, в якій буде подаватися страва, полити частиною соусу, викласти яйця зрізом догори і полити їх соусом, що залишився. Зверху притрусити дрібно порізаною петрушкою.

Яйця Жаннет готові.

 

Смачного!

Джерело - smachno.in.ua

Фото з відкритих джерел

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook